HomeNieuwsJeugd kan bootcamp aan tijdens de VakantieSportWeek

Jeugd kan bootcamp aan tijdens de VakantieSportWeek

Na twee actieve weken is de VakantieSportWeek 2011 met 14 verschillende sportcursussen alweer aan zijn einde. Onder prachtige zomerse weersomstandigheden kan terug gekeken worden op een geslaagde VakantieSportWeek. Totaal hebben 358 kinderen en jongeren deelgenomen aan één of twee sportcursussen.

De VakantieSportWeek vond plaats in de eerste twee weken van de zomervakantie in de gemeenten Drechterland, Koggenland en Medemblik (kernen Andijk en Wervershoof). De deelnemers konden kiezen uit diverse coole en aantrekkelijke sporten zoals: boogschieten, bootcamp, duiken, golf, honkbal/softbal, kanoën, ponyverzorgen/ -rijden, roeien, skeeleren, snorkelen, sportvissen, survivalzwemmen, voetvolley en windsurfen.
Vanwege een overweldigende inschrijving voor bootcamp, zijn voor deze immens populaire bewegingsactiviteit extra cursussen gepland, desondanks moesten er toch nog deelnemers teleurgesteld worden. Onder ‘strenge’ leiding werden de jongeren voor drie dagen gedrild. Het deerde hen niet, want zij bleven lachen voor de camera. Bootcamp was populair, maar wat dacht je van boogschieten en duiken? Ook hier zijn extra lessen gecreëerd om iedereen mee te laten doen.
De weersomstandigheden waren dit jaar gunstig. De zon scheen en er stond een gematigd windje. Ideaal weer voor het roeien en kanoën, maar ook voor beginnende windsurfers was de beperkte wind gunstig. Al met al was de VakantieSportWeek 2011 zeer geslaagd.De VakantieSportWeekDe VakantieSportWeek is voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de 1e en 2e klas (t/m 14 jaar) van het voortgezet onderwijs en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Drechterland, Koggenland en Medemblik. Doel van de sportcursussen is de jeugd, de basis van verschillende buiten- en campingsporten bij te brengen, zodat zij hiermee in hun vakantie zelfstandig aan de slag kunnen. Een cursus duurt zes uur, verdeeld over drie dagen, telkens twee uur achter elkaar op één dag. Op die manier is er veel diepgang en leren de kinderen veel. Sommige sporten werden aangeboden als oriëntatieles.
Check hier de foto’s van de VakantieSportWeek 2011.