HomeNieuwsJeugd heeft veel plezier beleefd tijdens de VakantieSportWeek

Jeugd heeft veel plezier beleefd tijdens de VakantieSportWeek

Na twee actieve weken is de VakantieSportWeek 2012 met dertien verschillende sportcursussen alweer aan zijn einde. Onder wisselende weersomstandigheden kan terug gekeken worden op een geslaagde VakantieSportWeek. Totaal hebben 241 kinderen en jongeren deelgenomen aan één of twee sportcursussen.

De VakantieSportWeek vond plaats in de eerste twee weken van de zomervakantie in de gemeenten Drechterland en Medemblik. De deelnemers konden kiezen uit diverse coole en aantrekkelijke sporten zoals: basketbal, beachvolleybal, bootcamp, duiken, jeu de boules, kanoën, ponyrijden, roeien, tennis, skeeleren, survivalzwemmen, voetbalgames en windsurfen.

Bootcamp was populair, maar wat dacht je van survivalzwemmen, beachvolleybal en roeien? Deze groepen waren ook vol geboekt. De weersomstandigheden waren dit jaar gunstig. In de eerste week scheen de zon volop. Voor de watersporten was het heerlijk weer en na het beachvolleyballen kon men een heerlijke duik in het water nemen. In de tweede week veranderde het mooie weer in regenbuien afgewisseld met zonnige perioden, wat het voor windsurfen extra uitdagend maakte. Gelukkig was er overdag geen onweer. Alle cursussen konden daarom gewoon doorgaan. Al met al was de VakantieSportWeek 2012 zeer geslaagd.

De VakantieSportWeekDe VakantieSportWeek is voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de 1e en 2e klas (t/m 14 jaar) van het voortgezet onderwijs en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Drechterland en Medemblik. Doel van de sportcursussen is de jeugd, de basis van verschillende buiten- en campingsporten bij te brengen, zodat zij hiermee in hun vakantie zelfstandig aan de slag kunnen. Een cursus duurt zes uur, verdeeld over drie dagen, telkens twee uur achter elkaar op één dag. Op die manier is er veel diepgang en leren de kinderen veel. Sommige sporten werden aangeboden als oriëntatieles.

Wilt u meer informatie over één van de aangeboden sporten, neem dan contact op met Ageeth Bakker. U kunt ook bellen naar 0229-287700.