HomeNieuwsJA! We mogen weer! Sportaanbod voor kinderen tot en met 12 jaar in Enkhuizen

JA! We mogen weer! Sportaanbod voor kinderen tot en met 12 jaar in Enkhuizen

Sinds eind april is het voor kinderen tot en met 12 jaar weer mogelijk om onder begeleiding buiten te sporten. Veel kinderen kunnen weer sporten bij hun eigen vereniging. Helaas is het nog niet voor alle verenigingen mogelijk om alle reguliere activiteiten te hervatten. Ook het bewegingsonderwijs dat georganiseerd wordt door Team Sportservice heeft nu in veel gevallen een andere invulling gekregen. Daarom is er in Enkhuizen een sportaanbod gecreëerd speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar.

Sportief aanbod

Het bewegingsonderwijs is op veel scholen weer hervat. Uiteraard worden hierbij de richtlijnen van het RIVM en de scholen opgevolgd. Dat heeft als gevolg dat er geen toestellen worden gebruikt, er minder lessen worden aangeboden en meestal zijn deze ook korter. Daarom organiseert Fleur de Wit, vakleerkracht gym van Team Sportservice West-Friesland, sportaanbod voor kinderen in Enkhuizen. ‘Natuurlijk zijn wij heel blij dat kinderen weer buiten mogen sporten. Bewegen is onwijs belangrijk en goed voor onder andere de ontwikkeling en het welzijn. Omdat nog niet iedereen terecht kan bij de vereniging en er minder bewegingsonderwijs wordt gegeven, vond ik dat ik hier iets op moest bedenken. Ik heb de sportaanbieders in Enkhuizen gevraagd om een aanbod te creëren waar alle kinderen tot en met 12 jaar gebruik van kunnen maken. Veel aanbieders reageerden enthousiast. Samen hebben we een sportief aanbod gecreëerd voor de komende weken’.

Inschrijven

Vanaf maandag 18 mei is er elke middag een sportaanbod. Je kunt onder andere meedoen met basketbal, beachvolleybal, kidzfit of dansen. Maar er is nog veel meer. Kijk snel op westfriesland.inschrijventeamsportservice.nl voor meer informatie, maak je vriendinnetjes en vriendjes enthousiast en doe gezellig mee! Inschrijven voor de activiteiten is verplicht.