HomeNieuwsMove Mates!

Move Mates!

Op de Hieronymusschool in Wognum zijn sinds kort speelpleincoaches actief. Dit zijn leerlingen uit groep 7 die in de pauze spelletjes begeleiden voor schoolgenoten. Deze kinderen zijn de afgelopen weken opgeleid door de Move Mates coach van Team Sportservice. De groep 7-leerlingen mochten zelf bepalen of ze zich wilden laten opleiden. Ze krijgen daardoor meer verantwoordelijkheid, vermaken in de pauze kinderen uit verschillende klassen en helpen de sfeer op het plein goed te houden.

Waardering en sociale groei
De kinderen uit groep 7 hebben een opleidingstraject gevolgd, waarbij de Move Mates coach hen met theorie en praktijk ondersteunde in hun nieuwe rol. In eerste instantie gingen de leerlingen aan de hand van de Move Mates coach aan de slag op het plein. Sinds kort doen ze dit zelfstandig in groepjes van drie. Buiten een welverdiend certificaat, krijgen de leerlingen waardering van kinderen uit andere klassen en zijn ze sociaal enorm gegroeid. Ze begrijpen nu wat het inhoudt om voor een groep iets uit te leggen en orde te handhaven. Dit doen ze vol zelfvertrouwen.

Meer informatie
Meer informatie over dit project kunt u vinden op www.movemates.nl. Hier is ook een filmpje te vinden, waarin Move Mates van A tot Z wordt uitgelegd. Gemeenten of scholen die interesse hebben in het project kunnen contact opnemen met de coördinator bewegingsonderwijs van Team Sportservice, Zola Stoop: 0229-287700.