HomeNieuwsGeslaagde verenigingsdag voor deelnemers uit West-Friesland

Geslaagde verenigingsdag voor deelnemers uit West-Friesland

Afgelopen zaterdag waren vele sportbestuurders getuigen van een geslaagde verenigingsdag. Sportservice West-Friesland heeft voor een zeer geslaagde dag gezorgd met een goede mix van informatie en vertier.

Na de opening door manager Cindy Koopman, weten een aantal sprekers de aanwezigen goed te boeien. NOS Verslaggever Jan Roelfs had een uitgebalanceerd verhaal over zijn eigen werkzaamheden en belangrijke sportevenementen. Directeur Van Rabobank Hoorn Midden WestFriesland Leo Timmers weet de sponsoring dicht bij de vereniging te brengen. Naast mogelijkheden en tips blijft het verhaal dicht bij de belevingswereld van de sponsorcommissie van de gemiddelde vereniging. Door kant en klare oplossingen aan te bieden wijst de bank gelijk mogelijkheden aan om geld binnen te halen.
Sportservice heeft een unieke wervingsmethode ontwikkelt om vrijwilligers te werven, Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd. Ook in de gemeente Wijdemeren waar Ab Krook raadslid is was deze methode zeer succesvol. Oud schaatscoach Ab Krook weet zijn eigen ervaringen met de methode en het werk van vrijwilligers binnen de verengingen op een geslaagde manier onder de aandacht te brengen. Door voorbeelden uit de topsport te vertellen en deze te koppelen aan de vrijwilligers van de aanwezige verenigingen.

Dagvoorzitter Chris Wobben heeft vervolgens de paneldiscussie met elan geleid. Op een prikkelende manier weet hij de vertegenwoordigers vragen te stellen die bij de verengingen van belang zijn. Het panel heeft de vragen goed weten te beantwoorden en vroegen ook door aan de vragenstellers.
Sportservice West-Friesland sloot het programma af met een buffet, waar de medewerkers aanschoven bij de diverse tafels voor een meet en greet met de gasten. Verschillende medewerkers vertelde over hun werkzaamheden binnen de sport, om een beeld te schetsen en de ondersteuningsmogelijkheden te vertellen. Als slag op de vuurpijl bezochten de aanwezigen de handbalwedstrijd van West-Friesland SEW, de dames wonnen van Fortissimo met 29-18. Uiteindelijk vertrok iedereen met vele nieuwe ervaringen en met een goed gevoel huiswaarts.