HomeNieuwsGEANNULEERD: Gemeente Medemblik actief tijdens Week voor de Gezonde Jeugd

GEANNULEERD: Gemeente Medemblik actief tijdens Week voor de Gezonde Jeugd

2020 Week voor de gezonde jeugd

Vanwege de ontwikkelingen van het coronavirus is dit evenement afgelast. Kijk hier voor meer informatie over het coronavirus en de activiteiten van Team Sportservice West-Friesland.

Van 16 t/m 20 maart wordt de Week voor de Gezonde Jeugd georganiseerd. Tijdens de Week vraagt JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) aandacht voor een toekomst waarin ieder kind gezond kan opgroeien. Door middel van allerlei activiteiten worden kinderen gestimuleerd om te bewegen maar ook om gezonde producten zelf te maken en proeven. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd!

De Week wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd, maar JOGG zet zich al jaren in om gezond de norm te maken. Dit gebeurt in samenwerking met beleidsmakers, gemeenten en partners. De gemeente Medemblik is ook JOGG-gemeente.

Divers programma

Om zoveel mogelijk jongeren te bereiken is er een divers programma samengesteld. ‘Er zijn verschillende partijen die aandacht besteden aan De Week. Zo is er een samenwerking met o.a.: scholen, supermarkt Jumbo Monique, de Westfriese Bibliotheken, sportverenigingen, de slaaptherapeut en kinderdagverblijven. Met deze partijen organiseren wij bijeenkomsten en leuke activiteiten. Op donderdag 19 maart organiseert Jumbo Monique in Zwaagdijk bijvoorbeeld een Supermarktsafari. Erg leuk voor de kinderen om op een actieve manier kennis te nemen van een gezonde leefstijl’, zegt Jordi Meester, JOGG-regisseur van de gemeente Medemblik.

Gezond leven met JOGG

Gemeente Medemblik is JOGG-gemeente. Het gaat niet over gewicht alleen, maar vooral ook om gezond leven. JOGG creëert een omgeving voor kinderen waarin het makkelijk(er) is om gezonde keuzes te maken. Om dit te bereiken werken we samen met partners zoals scholen en kinderopvangorganisaties, maar ook bedrijven en verenigingen.
Een gezonde jeugd is een belangrijk uitgangspunt voor een beter leven later. Kijk voor meer informatie op: www.jogg-medemblik.nl