HomeNieuwsFitheidstest 65+ en beweegmarkt Enkhuizen zeer geslaagd!

Fitheidstest 65+ en beweegmarkt Enkhuizen zeer geslaagd!

Beweegmarkt Enkhuizen

Team Sportservice, Welwonen, Fysio-Manueeltherapie Molenweg en de gemeente Enkhuizen organiseerden in het Huis van de Buurt IJsselzand in Enkhuizen een fitheidstest 65+ en een beweegmarkt. Het evenement werd speciaal georganiseerd voor alle senioren in de regio. Het doel was om de aanwezigen kennis te laten maken het beschikbare sport- en beweegaanbod.

De beweegmarkt werd geopend door de wethouder sport, Dorus Luyckx. Na zijn woord van welkom voor de aanwezige sport- en beweegaanbieders en een wedstrijdje koersbal kwamen ruim 100 geïnteresseerde langs om zich te laten informeren,

Fitheidstest

De organiserende partijen hebben als doel om te ondersteunen bij een gezonde leefstijl en nodigden daarom alle inwoners van 65 jaar en ouder uit om deel te nemen aan een fitheidstest. Meer dan de helft van de aanwezigen heeft hieraan deelgenomen. Tijdens de test werden diverse fitheidsaspecten gemeten door de fysiotherapeuten zoals, balans, lenigheid en kracht.

Een persoonlijk advies

Ook was de Omring aanwezig om de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel te bepalen. Na afloop van de test had iedereen een persoonlijk gesprek, waarna men een (beweeg)advies meekreeg. Met het beweegadvies bij de hand, konden de deelnemers de beweegmarkt bezoeken. Verschillende lokale sport- en beweegaanbieders waren aanwezig, zoals Dansgroep Haak-in, Walking Football Dindua, de wandelgroep, Vek-Wik, jeu de boules, (stoel)yoga en de trimclub. Voor elk wat wils!  Met zo’n 100 bezoekers was het een zeer geslaagde dag.