HomeNieuwsFeestelijke start van de combinatiefuncties tijdens de Grote Gymles

Feestelijke start van de combinatiefuncties tijdens de Grote Gymles

Met ingang van schooljaar 2011-2012 zijn combinatiefunctionarissen werkzaam in de gemeenten Drechterland en Opmeer. Zij zullen een deel van de lessen bewegingsonderwijs gaan verzorgen op alle basisscholen in Opmeer en alle katholieke basisscholen in Drechterland. Als aftrap van de combinatiefunctieregeling wordt de Grote Gymles georganiseerd voor de leerlingen van alle deelnemende scholen. De Grote Gymles wordt georganiseerd door Sportservice West-Friesland.

Startschot door wethouderDe wethouders van beide gemeenten geven tijdens de Grote Gymles het officiële startschot van de combinatiefunctieregeling. Tijdens deze feestelijke dag(en) worden de combinatiefunctionarissen voorgesteld aan alle aanwezigen. Wethouder te Grotenhuis van de gemeente Drechterland zal op woensdag 21 september om 9.00 uur in Sporthal de Banne (Venhuizen) het startschot geven. Een dag later zal wethouder Deutekom-Muntjewerff van de gemeente Opmeer hetzelfde doen in sporthal de Weijver om 8.45 uur.

De Grote GymlesDe Grote Gymles wordt één groot en feestelijk evenement. Het doel van de Grote Gymles is om zoveel mogelijk kinderen tegelijk te laten gymmen en ze daarbij kennis te laten maken met diverse bewegingsthema’s. Het plezier in bewegen staat hierbij voorop. Tijdens deze dag zullen de leerlingen op een speelse wijze kennis maken met diverse bewegingsvormen, zoals jongleren, balvaardigheden, estafette, atletiek en muziek.

Tijdens dit evenement zijn veel vrijwilligers actief om de kinderen een sportieve en onvergetelijke dag te bezorgen. Zonder de hulp van al deze vrijwilligers zou het organiseren van dit sportieve evenement bijna onmogelijk zijn. Wegens accommodatiegebrek is het niet mogelijk alle kinderen tegelijk te laten gymmen, daarom is besloten de Grote Gymles op te splitsen. Het hele evenement wordt nu verdeeld over meerdere dagen, te weten: 13 september het Kerspel en Meester Spigtschool in Sporthal de Sluis, 21 september Jozefschool in Sporthal de Banne, 22 september alle scholen uit Opmeer in Sporthal de Weyver, 28 september de Regenboog in gymzaal de Schalm en 30 september sluit de Pancratiusschool af in sportzaal de Brug.

InformatieVoor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Cindy Koopman, tel. 0229-28 77 00.