HomeNieuwsExpeditie Wervershoof en Nibbixwoud zeer geslaagd!

Expeditie Wervershoof en Nibbixwoud zeer geslaagd!

145 enthousiaste en gemotiveerde kinderen hebben zichzelf afgelopen dinsdag in het zweet gewerkt om de beste Robinson van Medemblik te worden. Team Sportservice West Friesland had deze dag in de herfstvakantie georganiseerd, niet alleen om de kinderen een leuke dag te bezorgen, maar ook om kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch te laten sporten. De totale opbrengst van het inschrijfgeld ging namelijk naar het Jeugdfonds Sport& Cultuur.

In de ochtend stonden 73 kinderen in de Dres in Nibbixwoud en in de middag 72 kinderen in de Dars in Wervershoof klaar om de strijd met elkaar aan te gaan. In teamverband moesten er punten worden gehaald door de zes onderdelen zo goed of snel mogelijk uit te voeren. De opdrachten bestonden uit verschillende aspecten waar beweging, puzzelen, codes kraken en samenwerken elkaar afwisselde.

Als je de zaal rondkeek kon je zien dat ieder kind niet alleen zijn uiterste best deed, maar dat ze vooral heel veel plezier hadden. Er werd gerend, geklommen, gesprongen door de parcours, de puzzels en sudoku werden in teamverband opgelost en de ballen werden door goede samenwerking in de doelen gegooid. Tijdens de wisselingen van de spellen was het muisstil en zo gauw het startsignaal klonk barste het gelach en de aanmoedigingen weer los. Tijdens het uitreiken van de medailles aan de winnende teams volgde een lach van plezier en een enkele traan van teleurstelling. Maar het belangrijkste doel om kinderen in beweging te krijgen en ze een leuke tijd te bezorgen is zeker geslaagd.

Ga voor meer informatie over het Jeugdfonds Sport en Cultuur naar www.jeugdfondssportencultuur.nl