HomeNieuwsEurofitheidstesten Medemblik in volle gang!

Eurofitheidstesten Medemblik in volle gang!

‘’Hoe ver spring jij?’’ ‘’Ik heb 1 meter 35, en jij?’’ Dit zijn vragen die aan elkaar gesteld worden in de gymzaal. De kinderen doen hun uiterste best om een voor hen zo goed mogelijke score neer te zetten. De een is beter in het houden van zijn evenwicht en de ander heeft juist een betere conditie. Dit heeft allemaal te maken met de Eurofitheidstesten die worden afgenomen op basisscholen in gemeente Medemblik.

Team Sportservice West-Friesland organiseert in samenwerking met de gemeente Medemblik, eurofitheidstesten op verschillende basisscholen. Hierbij worden alle groepen 7 van de basisscholen getest op onder andere kracht, lenigheid, coördinatie en evenwicht. Daarnaast wordt er een shuttle run test afgenomen en een vragenlijst ingevuld. Met deze informatie wordt er gekeken naar de algehele fitheid van de kinderen. Omdat de gehele test anoniem is, wordt er een algemeen resultaat per klas geconcludeerd. Aan de hand van de verkregen resultaten kan er door Team Sportservice West-Friesland een passend aanbod worden gegeven aan de scholen.

Vrijwilligers

De eerst volgende testen zullen plaats vinden in Zwaagdijk-Oost en in Medemblik op woensdag 15 novmeber. Hiervoor zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. U kunt zich hiervoor aanmelden door contact op te nemen met Iris laan, via 0229-287700. Andere testdagen zullen zijn: 21, 22 en 28 november, en op 12 december in Andijk.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iris Laan