HomeNieuwsEurofitheidstesten gemeente Medemblik

Eurofitheidstesten gemeente Medemblik

In gemeente Medemblik hebben de Eurofitheidstesten plaatsgevonden op de basisscholen in groep 7. Van de 23 basisscholen in deze gemeente, hebben er 13 mee gedaan met het onderzoek. Deze resultaten zijn verwerkt en worden per school via de mail gestuurd. Met deze gegevens heeft Team Sportservice inzicht gekregen in de fitheid van de kinderen in gemeente Medemblik. Team Sportservice zal per school gaan kijken naar een passend aanbod.

De Eurofitheidstest bestaat uit 3 onderdelen. Een vragenlijst, de shuttleruntest en 6 testonderdelen. De testonderdelen bestaan onder andere uit sprongkracht, lenigheid, evenwicht, sprinttest, handknijpkracht en snelheid van de ledematen. Hierbij worden de resultaten beoordeeld met de Nederlandse norm die vast gesteld is in 2009.

De kinderen hebben hun best gedaan om zo hoog mogelijk te scoren. Ze waren allemaal erg fanatiek en zorgde voor een onderlinge strijd waardoor de resultaten nóg hoger uitkwamen. Hierdoor zijn de scores erg betrouwbaar geworden omdat bijna alle kinderen het maximale eruit haalden.

Team Sportservice wil de scholen bedanken die mee hebben gedaan met dit onderzoek. Daarnaast natuurlijk ook de vrijwilligers die hebben geholpen tijdens de testdagen. Zonder hen kon de test niet worden afgenomen.