HomeNieuwsDrempels weg bij uw club voor meer leden!

Drempels weg bij uw club voor meer leden!

Op woensdagavond 18 april organiseert Team Sportservice West-Friesland een themabijeenkomst over wat sportclubs voor mensen met psychische klachten (kunnen) betekenen.

Veel mensen hebben te kampen met psychische klachten. Maar liefst 42,7 procent van de Nederlanders heeft ooit in zijn leven een psychische aandoening. Onder de leden van uw club zal dit dus waarschijnlijk ook voorkomen. De aard en ernst kan daarbij variëren, bijvoorbeeld van een lichte tot zware depressie, angststoornis of ADHD. Voor hen is het blijven of het starten met sporten niet altijd even eenvoudig.

Drempels

Mensen met een psychische kwetsbaarheid ervaren dikwijls drempels bij het gaan sporten en om dit vol te houden. Uit gesprekken met hen blijkt bijvoorbeeld dat zij kampen met gevoelens van onzekerheid en schaamte; ze voelen zich anders. Dit maakt dat zij zich dan ook niet altijd even thuis voelen op de club. Sportclubs kunnen hierin een actieve rol spelen. Maar hoe voorkom je dat mensen met psychische klachten hun lidmaatschap opzeggen? Of zorg je ervoor dat zij zich toch aanmelden bij je club?

Themabijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst wordt met de aanwezigen de discussie aangegaan vanuit drie perspectieven: de sporter, de trainer en de bestuurder. Ervaringsdeskundige sporters/sporttrainers vertellen over hun ervaringen met sport en sportclubs. En een bestuurder vertelt over waarom en hoe zijn club een aanbod heeft ontwikkeld.

Voor wie?

Bestuurders, trainers, coaches en begeleiders van reguliere- en aangepaste sportclubs en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst vindt plaats bij voetbalvereniging Dindua, Sportpark Immerhorn te Enkhuizen en start om 19:30 (inloop 19:15) en duurt ongeveer 2 uur. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.  U kunt zich hier aanmelden.

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door RCO De Hoofdzaak, GGZ Noord-Holland Noord en Social Run / Samen Sterk