HomeNieuwsDoop nieuwe boot roeivereniging De Kogge

Doop nieuwe boot roeivereniging De Kogge

Op zaterdag 21 juli wordt de eerste nieuwe boot van roeivereniging De Kogge uit Onderdijk gedoopt. Deze boot, een zogenaamde C4, krijgt de naam ‘De Groote Vliet’, genoemd naar het water waar de leden roeien. Aanschaf van de boot is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning vanuit het Coöperatief Fonds van de Rabobank.

Doop‘De Groote Vliet’ wordt om 11.00 uur gedoopt door Mirjam Breeuwer, een lid van het eerste uur. Voorafgaand aan de doop spreken een vertegenwoordiger van de Rabobank en de voorzitter van De Kogge. Daarna volgt een eerste vaartocht met een aantal prominente leden aan de riemen en de voorzitter aan het roer. Na deze officiële inwijding is het tijd voor de leden om de nieuwe aanwinst uit te proberen.

Roeivereniging De KoggeDe Kogge is een vereniging voor de gehele regio West-Friesland en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB). Er wordt geroeid vanuit Onderdijk over de Grote Vliet naar mooie locaties. De vereniging beschikt over diverse typen boten voor één t/m vier roeiers, al of niet met een stuurman. Instructie wordt gegeven door ervaren roeiers.
De Kogge richt zich voornamelijk op het recreatieve roeien, veelal in kleine ploegjes. In principe kan er alle dagen van de week worden geroeid, zowel in de zomer als in de winter. Alleen vorst, ijs, mist of storm kan roeien onmogelijk maken.

Meer informatieVoor meer informatie over de doop en de vereniging kunt u contact opnemen met Michiel Roos, voorzitter van Roeivereniging De Kogge, tel: 06 54985452.