HomeNieuwsDoet u mee met de Nationale Traploopweek?

Doet u mee met de Nationale Traploopweek?

Van 26 t/m 30 september vindt voor de vijfde keer de Nationale Traploopweek plaats. Het Diabetes Fonds en de campagne 30minutenbewegen van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) laten met de Traploopweek ‘werkend’ Nederland weten dat traplopen gezond is en de kans op diabetes type 2 aanzienlijk verkleint. Enkhuizen Actief heeft de taak op zich genomen om de Nationale Traploopweek in Enkhuizen te promoten.

Na het succes van vorig jaar promoot Enkhuizen Actief ook dit jaar weer de Nationale Traploopweek. Door posters en flyers te verspreiden in gebouwen met een lift of roltrap in Enkhuizen worden werkgevers, werknemers en flatbewoners weer attent gemaakt op het feit dat de trap nemen een stuk gezonder is dan de lift of roltrap. Aangezien voldoende bewegen diabetes type 2 helpt te voorkomen is het verstandiger om de trap te nemen. Traplopen is tevens al een stap dichter bij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging van 30 minuten. Met traplopen worden meer calorieën verbruikt. Neem iemand van 68 kilo die de lift neemt: die verbruikt 1,5 calorie. De traploper verbruikt op dat moment 10 calorieën. Dat tikt ongemerkt aardig aan!

Clémence Ross, directeur NISB: “Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Bewegen loont! Nog te weinig mensen weten dat je door voldoende te bewegen de kans op het krijgen diabetes type 2 enorm verkleint. En ook helpt bewegen om complicaties bij diabetes te verminderen of zelfs te voorkomen. De Traploopweek is een ludieke manier om ze daarop te wijzen: geen topsport, neem gewoon wat vaker de trap in plaats van de lift!”

Meer informatieVoor meer informatie over de traploopweek kunt u kijken op www.traploopweek.nl. Voor meer informatie over Enkhuizen Actief kunt u contact opnemen met Nanda Timmerman van Sportservice West-Friesland, telefoon 0229-287705.