HomeNieuwsDigitale online bijeenkomst eenzaamheid gemeente Medemblik

Digitale online bijeenkomst eenzaamheid gemeente Medemblik

Eenzaamheid is een belangrijk thema en staat in deze tijd volop in de belangstelling. Na een themabijeenkomst over eenzaamheid in oktober 2019 in het gemeentehuis van gemeente Medemblik was de werkgroep Eenzaamheid al snel gemaakt. Regelmatig organiseert de werkgroep bijeenkomsten. De werkgroep Eenzaamheid in de gemeente Medemblik nodigt iedereen van harte uit om kennis en ervaringen op te doen én te delen over dit onderwerp en aanwezig te zijn bij de eerstvolgende bijeenkomst.
Vragen die veel spelen zijn bijvoorbeeld: Wat kunnen we aan eenzaamheid gaan doen? Hoe herken je het wanneer iemand eenzaam is? Wat kan je voor iemand betekenen?

Datum en tijd bijeenkomst

Op woensdag 10 februari a.s. van 19:30 tot 21:00 uur is er een digitale bijeenkomst via Zoom, waarna u nog een half uur met al uw vragen bij ons terecht kunt. Aanmelden kan hier.

Specialist eenzaamheid

Tijdens deze avond is Marie-Jeanne van der Ploeg, gespecialiseerd in de aanpak van eenzaamheid onze deskundige vraagbaak. Marie-Jeanne is specialist Eenzaamheid, zij combineert eigen ervaringen met wetenschappelijke kennis en de laatste ontwikkelingen en inzichten. Ze slaat op inspirerende wijze de brug tussen theorie en praktijk. Uit onderzoek blijkt dat het aantal mensen dat kampt met eenzaamheid in deze coronaperiode is gegroeid.

Onderwerpen bijeenkomst

  • Eenzaamheid: de feiten
  • Ervaring: eenzaamheid in deze periode
  • Aan de slag: waardevol verbinden

Werkgroep Eenzaamheid

Gemeente Medemblik
Vrijwilligerspunt
Team Sportservices
Westfriese Bibliotheken
Buurtzorg Medemblik
WilgaerdenLeekerweideGroep
de Zonnebloem
Welmoed van Vlaanderen