HomeNieuwsDe JeugdSportPas is weer begonnen.

De JeugdSportPas is weer begonnen.

De zomervakantie is net afgelopen en dit is wellicht een mooie gelegenheid om eens vrijblijvend kennis te maken met een nieuwe sport. Dit kan met de JeugdSportPas. Leerlingen krijgen de kans om vier kennismakingslessen in een sport te volgen zonder direct lid te worden. De JeugdSportPas vindt plaats in de gemeenten Koggenland, Opmeer, Drechterland en Enkhuizen en wordt georganiseerd door Sportservice West-Friesland in samenwerking met basisscholen en lokale sportaanbieders.

Keuze uit diverse sporten
Voor deze periode van de JeugdSportPas is het Sportservice weer gelukt om een uitgebreid sportaanbod te creëren. Voorgaande jaren werd de JeugdSportPas alleen voor de groepen 5 tot en met 8 georganiseerd maar dit jaar kunnen ook de groepen 3 en 4 meedoen uit de gemeenten Koggenland, Opmeer, Drechterland en Enkhuizen. De gemeenten Koggenland en Opmeer hebben samen een programma met achttien verschillende sporten, te weten: Badminton, fitness, freerunning, funjump, gymnastiek, handbal, hockey, paardrijden, kickboksen, reddingszwemmen, taekwondo, schaatsen, voetbal, volleybal, waterpolo, yoga, zumba en zwemmen.
De gemeenten Drechterland en Enkhuizen hebben samen een programma met 28 verschillende sporten, te weten: Badminton, basketbal, bootcamp, combisport, dammen, dansen, gymnastiek, handbal, hiphop, judo, karate, kick & punch, ponyrijden, reddingszwemmen, schaatsen, schermen, scouting, skaten, sportschieten, springen, street skills, streetdance, tennis, voetbal, volleybal, waterpolo, yoga en zwemmen.

Aanmelden en deelname
Met de JeugdSportPas krijgen leerlingen de kans om bij een vereniging een kennismakingscursus te volgen zonder direct lid te worden. Kosten bedragen in de meeste gevallen eenmalig € 6,00. In week 34 krijgen de kinderen de folder van de JeugdSportPas mee naar huis vanuit school. Aanmelden kan tot uiterlijk 9 september en aanmelden voor schaatsen kan tot 10 oktober. Kinderen, afkomstig uit één van de deelnemende gemeenten, die op het speciaal onderwijs zitten, krijgen de informatie ook via school uitgereikt. Bij teveel of te weinig aanmeldingen kunnen vooraf vermelde data en tijden wijzigen in verband met het samenvoegen of uitbreiden van de groepen. Alle kennismakingslessen starten na de herfstvakantie.

Waarom JeugdSportPas
Door aan verschillende sportactiviteiten deel te nemen kunnen kinderen direct of op een later moment een bewuste sportkeuze maken. Een goede manier dus om de sport te vinden die goed bij hen past. Kinderen die al aan sport doen mogen uiteraard ook meedoen aan de JeugdSportPas. Voor deze kinderen is het een mooie kans om eens kennis te maken met andere (nog onbekende) sporten.