HomeNieuwsDe JeugdSportPas gaat weer beginnen

De JeugdSportPas gaat weer beginnen

De kerstvakantie is net voorbij en de kinderen kunnen zich alweer aanmelden voor de voorjaarsronde van de JeugdSportPas. Met de JeugdSportPas krijgen leerlingen de kans om vier kennismakingslessen in een sport te volgen, zonder direct lid te worden. De JeugdSportPas wordt georganiseerd door Sportservice West-Friesland in samenwerking met basisscholen en lokale sportaanbieders en vindt plaats in Medemblik stad en de gemeenten Opmeer, Drechterland en Enkhuizen.

Keuze uit diverse sportenVoor deze periode van de JeugdSportPas is het Sportservice weer gelukt om een uitgebreid sportaanbod te creëren. De leerlingen uit de groepen 2 t/m 8 uit Medemblik stad en de groepen 3 t/m 8 uit de gemeenten Opmeer, Drechterland en Enkhuizen kunnen deelnemen aan een zeer uitdagend sportaanbod.

De gemeenten Drechterland en Enkhuizen hebben samen een aanbod met 23 verschillende sporten, waaronder scouting, zeilen, judo, hiphop, musical en freerunning. Gemeente Opmeer heeft een aanbod met 17 verschillende sporten, waaronder tennis, fun-jump, kickboksen, handbal en fitness. Medemblik heeft een aanbod van 9 verschillende sporten, zoals duiken, hiphop en zeilen. Het complete aanbod kunt u vinden op de website onder de speciale JeugdSportPas-button.

Aanmelden en deelnameMet de JeugdSportPas krijgen leerlingen de kans om bij een vereniging een kennismakingscursus te volgen zonder direct lid te worden. Kosten bedragen in de meeste gevallen eenmalig € 6,00. Aanmelden kan tot uiterlijk 28 januari. Kinderen afkomstig uit één van de deelnemende gemeenten die op het speciaal onderwijs zitten, krijgen de informatie ook via school uitgereikt. De kennismakingslessen starten na de voorjaarsvakantie.Staat de sport niet meer op de website? Dan betekent het dat de les vol zit. Houd de website dan goed in de gaten, want mogelijk komt er een nieuw aanbod.

Waarom JeugdSportPasDoor aan verschillende sportactiviteiten deel te nemen kunnen kinderen direct of op een later moment een bewuste sportkeuze maken. Een goede manier dus om de sport te vinden die bij hen past. Kinderen die al aan sport doen, mogen uiteraard ook meedoen. Voor deze kinderen is het een mooie kans om eens kennis te maken met andere (nog onbekende) sporten.

InformatieVoor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda van den Berg