HomeNieuwsCool 2B Fit gaat weer van start in 2023

Cool 2B Fit gaat weer van start in 2023

Bent u op zoek naar een sportief en leuk leefstijlprogramma voor uw kind? Wilt u uw kind helpen om fitter en gezonder te worden? Meer zelfvertrouwen te krijgen en zonder zorgen te spelen met vriendjes en vriendinnetjes? Dan kan Cool 2B Fit iets voor uw kind zijn.

Wat is Cool 2B Fit?

Cool 2B Fit is een leefstijlprogramma voor kinderen van 8 tot 13 jaar uit de gemeente Enkhuizen. Uw kind leert samen met u in ander halfjaar tijd op een positieve manier hoe je:

 • genoeg beweegt;
 • gezond eet;
 • genoeg ontspant.

Er zijn vier specialisten die daarbij helpen:

Samen fitter en gezonder worden

Cool 2B Fit is een leuk programma met veel afwisseling. Uw kind maakt kennis met verschillende sporten in een groep van acht tot twaalf kinderen. Plezier hebben in bewegen is hierbij het belangrijkst. Alle kinderen worden lid van een sportschool of sportvereniging en sporten minimaal twee keer in de week.

Naast het sporten is er aandacht voor gezonde voeding en gedrag. Er worden kinder- en ouderbijeenkomsten georganiseerd met informatie over voeding, beweging, eigenwaarde, zelfvertrouwen en pestgedrag. Uw kind krijgt coaching om de nieuwe leefstijl vol te houden.

U kunt met het hele gezin meedoen. Zo helpt u elkaar om uw leefstijl blijvend te veranderen, samen fitter en gezonder te worden en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Hoe Cool 2B Fit is opgebouwd

Cool 2B Fit bestaat uit drie fases:

 1. Fase 1 (6 maanden)
  In de eerste drie maanden sporten de kinderen twee keer in de week bij Cool 2B Fit. In de tweede drie maanden één keer per week. Alle kinderen worden lid van een sportvereniging of sportschool. Er worden zeven kinder- en ouderbijeenkomsten georganiseerd.
 2. Fase 2 (6 maanden)
  De kinderen sporten minimaal twee keer in de week: één keer bij Cool 2B Fit en één keer bij hun sportvereniging of sportschool.
 3. Fase 3 (1 jaar)
  Deze fase start tegelijk met fase 2. De kinderen sporten minimaal twee keer in de week. Er worden bijeenkomsten georganiseerd met de kinderfysiotherapeut, diëtiste en orthopedagoog. Zij helpen uw kind wanneer dat nodig is. Uw kind wordt gecoacht om de nieuwe leefstijl vol te houden.

Twee jaar na de start van Cool 2B Fit krijgt u een vragenformulier toegestuurd via e-mail.

Startdatum

Na de kerstvakantie (in week 2 van 2023) starten we met een nieuwe groep kinderen. Van tevoren vindt er nog een intakegesprek plaats (begin/half december).

Wilt u uw kind aanmelden, ga dan naar: Cool 2B Fit

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via:

info@dietistenpraktijktov.nl
06 21 44 20 71

Kijk ook eens op de website van Cool 2B Fit.