HomeNieuwsCognitieve fitness

Cognitieve fitness

Cognitieve Fitness, train je lijf én je brein

U wilt uw lichaam en hersenen toch ook fit houden? Doe mee met de (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness!

Uit onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op uw hersenen. Bewegen zorgt voor aanmaak van nieuwe hersencellen en het stimuleert het aantal verbindingen tussen hersencellen.

Team Sportservice biedt een cursus van 15 lessen cognitieve fitness. Hierin wordt fysieke inspanning gecombineerd met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. De cursus wordt onder andere ingezet als een preventieve aanpak in de strijd tegen dementie en richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid.

De drie elementen van cognitieve fitness

Inspanning: Een combinatie van spierversterkende oefeningen die de hartslag en ademhaling verhogen. Dit heeft een positief effect op de hartslag, bloeddruk, het gewicht en onze stemming.

Uitdaging: We moeten onze hersenen prikkelen en stimuleren om deze in goede staat te houden: ‘USE IT OR LOSE IT’. Cognitieve fitness bevat uitdagende oefeningen gericht op geheugen, aandacht, concentratie, logica en (ruimtelijk) inzicht.

Ontspanning: Stress is een vijand van de hersenen, het kan leiden tot afbraak van hersencellen. Het element ontspanning maakt gebruik van ademhalingstechnieken en mindfulness oefeningen.

Voor wie?

Iedereen uit de gemeente Medemblik die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Met als doel een gezonder lichaam en gezondere geest door het beperken en vertragen van functieverlies.

Kosten?

15 lessen voor €45,-. Inclusief lesmat

eriaal & thuisopdrachten

Wanneer?

Start: 15 januari 2018          Einde: 23 april 2018

Maandag:       10:30 – 12:00    De Bloesem, Conferencelaan 19, Wognum

Donderdag:   13:30 – 15:00    De Schoof, Kerkelaantje 1, Wervershoof