HomeNieuwsCognitieve Fitness in Stede Broec – Train je lijf én je brein!

Cognitieve Fitness in Stede Broec – Train je lijf én je brein!

U wilt uw lichaam en hersenen toch ook fit houden? Doe mee met de (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness in sporthal De Flint in Bovenkarspel. De cursus is voor iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Met als doel een gezondere lichaam en geest door het beperken en vertragen van functieverlies.

Waarom Cognitieve Fitness?

Uit onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de hersenen. Bewegen zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en het stimuleert het aantal verbindingen tussen hersencellen. Daarom biedt Team Sportservice een cursus Cognitieve Fitness aan. Deze cursus bevat 15 lessen, waar fysieke inspanning gecombineerd wordt met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. De cursus wordt onder andere ingezet als een preventieve aanpak in de strijd tegen dementie en richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid.

Waar en wanneer

De 15-weekse cursus is elke dinsdag van 14:30 tot 16:00 uur in sporthal De Flint, Princenhof 6 in Bovenkarspel. De eerste les is op dinsdag 17 mei (bij voldoende animo).

Kosten

De kosten van de 15-weekse cursus zijn € 69.

Meer info en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Michelle Maliszewski van Team Sportservice. Het mail adres is: westfriesland@teamsportservice.nl, en telefoonnummer: 0229 28 77 02.