HomeNieuwsCognitieve Fitness in Andijk – Train je lijf én je brein!

Cognitieve Fitness in Andijk – Train je lijf én je brein!

U wilt uw lichaam en hersenen toch ook fit houden? Doe mee met de (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness in Dorpshuis het Centrum in Andijk. De cursus is voor iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Met als doel een gezondere lichaam en geest door het beperken en vertragen van functieverlies.

Uit onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de hersenen. Bewegen zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en het stimuleert het aantal verbindingen tussen hersencellen. Daarom biedt Team Sportservice een cursus Cognitieve Fitness aan. Deze cursus bevat 15 lessen, waar fysieke inspanning gecombineerd wordt met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. De cursus wordt onder andere ingezet als een preventieve aanpak in de strijd tegen dementie en richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid.

Waar en wanneer

De 15-weekse cursus is elke donderdag van 14:00 tot 15:30 uur in Dorpshuis het Centrum, Sportlaan 1, Andijk. De eerste les is op donderdag 30 september (bij voldoende animo) en de laatste op donderdag 13 januari.

Kosten

De kosten van de 15-weekse cursus zijn € 69.

Meer info en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Michelle Maliszewski van Team Sportservice. Het mail adres is: westfriesland@teamsportservice.nl, en telefoonnummer: 0229 28 77 02. Aanmelden kan ook via www.noordhollandactief.nl