HomeNieuwsBuurtsportcoach Rachel Plaggenburg genomineerd voor titel: buurtsportcoach van het jaar!

Buurtsportcoach Rachel Plaggenburg genomineerd voor titel: buurtsportcoach van het jaar!

Uit tientallen inzendingen heeft een landelijke jury bestaande uit prominenten uit de sportwereld een top 3 samengesteld voor de titel buursportcoach van het jaar 2021. En onze eigen Rachel Plaggenburg staat op dat lijstje. Van harte gefeliciteerd Rachel!

De titel buurtsportcoach 2021 gaat naar de coach die zichzelf onderscheidt van de massa en inspirerend is voor collega’s. Naar iemand die impact maakt met zijn of haar werkzaamheden en het werk van de buurtsportcoach in de etalage zet. En dat doet Rachel als geen ander!

Waarom is Rachel genomineerd?

Alles in het werk van Rachel draait om verbinding. Ze heeft een actieve rol bij zowel het sport-, als het preventieakkoord. Door haar rol in beide akkoorden kan ze deze makkelijker verbinden, legt ze sneller de lijntjes en voor de samenwerkingspartners is het makkelijk om één contactpersoon te hebben. Rachel: “Ik doe mijn werk nooit alleen, maar werk veel samen met onder andere de gemeente, GGD Zaanstreek-Waterland, Sociaal Cultureel Centrum, jongerenwerkers en Brijder. Want alleen ga je sneller maar samen kom je verder!”

Daarnaast maakt Rachel in haar werk optimaal gebruik van sociale mediakanalen en weet ze met haar creatieve vlogs en promotiefilmpjes veel zichtbaarheid te creëren voor onze beweegactiviteiten. Rachel is enthousiast, zit vol energie en blinkt uit in netwerken. Ze kiest soms voor een kortere weg via haar opgebouwde contacten dan via de officiële route. “Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Maar lukken zal het!” Dat is het motto van Rachel. Ze heeft zichzelf binnen een jaar onmisbaar gemaakt in gemeente Waterland & Landsmeer.

En nu?

Ze is op dit moment een video aan het opnemen waarin ze zelf meer vertelt over haar rol als buurtsportcoach. Deze video (en die van de andere twee finalisten) is te bekijken vanaf eind november. Maar de stembussen gaan al eerder open! Vanaf januari kun je op de website van Wij Buurtsportcoaches jouw stem uitbrengen op Rachel. Noteer het alvast in je agenda! Samen helpen we Rachel naar de overwinning.

Balkom Bewegen met Rachel op Marken