HomeNieuwsBedank je penningmeester en maak kans op € 2.500,- voor de clubkas!

Bedank je penningmeester en maak kans op € 2.500,- voor de clubkas!

Financiële problemen voor verenigingen worden groter. Ruim 40% van penningmeesters in de sport maakt zich zorgen over de financiën. Oud top-judoka Ruben Houkes neemt het initiatief om penningmeesters te helpen en daarmee de sport te helpen. Tijdens de nationale verkiezing ‘Penningmeester van het Jaar’ kunnen sportverenigingen hun penningmeester in het zonnetje zetten.

Huldiging door Humberto Tan
Van 3 maart t/m 2 april 2014 kan iedereen via de website zijn of haar penningmeester nomineren. De winnaar wordt door een vakjury onder leiding van Humberto Tan tijdens een feestelijke huldiging bekendgemaakt.

Initiatief van Ruben Houkes
Het vrijwilligersberoep van penningmeester wordt er niet makkelijker op. Verenigingen komen steeds vaker geld te kort. Sponsoring door bedrijven, subsidies van gemeenten en contributies door leden lopen allemaal terug, terwijl de kosten stijgen. Het idee om penningmeesters in de sport te helpen en in het zonnetje te zetten komt van Ruben Houkes oud wereldkampioen Judo en Olympisch medaillewinnaar en zeer actief in de breedtesport met zijn bureau 2Basics:“Wij zetten ons samen met RegioBank en Davilex in voor professionalisering van het penningmeesterschap als sleutel voor gezonde sportverenigingen en geloven in de kracht van breedtesport.”

Win E2.500,- voor de clubkasOp 3 maart start de verkiezing van de Penningmeester van het Jaar 2014. De jury staat onder leiding van Humberto Tan en de penningmeester van NOC*NSF Anneke van Zanen-Nieberg. De winnaar van de Penningmeester van het Jaar verkiezing 2014 ontvangt €2.500,- voor de clubkas.

Bedanken en nomineren
Wil je jouw penningmeester een keer in het zonnetje zetten, ga dan naar de website en stuur hem of haar een persoonlijk bedankje! Je kan jouw penningmeester ook direct nomineren  voor deze verkiezing tot Penningmeester van het jaar 2014. De oproep je penningmeester te bedanken en te nomineren loopt van 3 maart t/m 2 april 2014.

Meer informatie is te vinden op de website van de Penningmeester van het jaar verkiezing.