HomeNieuwsBasisschoolleerlingen strijden sportief tijdens Enkhuizer Koningsspelen

Basisschoolleerlingen strijden sportief tijdens Enkhuizer Koningsspelen

Vrijdag 22 april vindt in Enkhuizen de derde editie van de Koningsspelen plaats. Deze wordt georganiseerd door de buurtsportcoach van Enkhuizen, in samenwerking met Ramon Bleeker, stagiaire van Sportservice West Friesland. De vorige edities waren een enorm succes, waardoor dit jaar het aantal deelnemers is toegenomen tot ruim 700 kinderen!

Koningsspelen
De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland. In 2013 zijn de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de inhuldiging van onze nieuwe Koning. Mede door het succes van de eerste editie, werd in overleg met het Koningshuis besloten om de Koningsspelen jaarlijks te organiseren. Ook in Enkhuizen zijn de Koningsspelen, mede dankzij de buursportcoach regeling, elk jaar een groot succes! Dit jaar doen alle basisscholen uit Enkhuizen mee.

Lekker in beweging!Tijdens de Koningsspelen zijn de onder- en bovenbouw opgedeeld. De onderbouw (groep 1 t/m 4) heeft een sportdag op en rond de school en zal starten met een gezamenlijke openingsdans. De bovenbouw (groep 5 t/m 8) heeft van 10:00 uur tot 15:15 uur een grote sportdag bij v.v. Dindua. Deze wordt geopend met een spetterende openingsdans, verzorgd door de Enkhuizer Balletschool. Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd met een sport specifiek karakter, door hockeyvereniging WHFC en korfbal vereniging DTS. De scholen gaan gedurende twee rondes de strijd met elkaar aan om de fel begeerde wisselbeker van de Enkhuizer Koningsspelen binnen te slepen!

VrijwilligersDe activiteiten worden ondersteund door leerlingen van de opleiding sport & bewegen en studenten van het voortgezet onderwijs. Vindt u het ook leuk om een dagje mee te helpen en wilt u net als ons de kinderen uit Enkhuizen een leuke dag bezorgen? Geef u dan op als vrijwilliger!  Als vrijwilliger helpt u bij de begeleiding van activiteiten, catering of andere taken. Natuurlijk wordt u vooraf geïnstrueerd, zodat u precies weet hoe het werkt.

AanmeldenDe Koningsspelen worden gehouden bij v.v. Dindua, Immerhornweg in Enkhuizen. U kunt zich aanmelden bij Sportservice West-Friesland, Jan Berkhout of tel: 0229-287707. Er is ook de mogelijkheid om u via Vrijwilligerspunt aan te melden.