HomeNieuwsBasisschoolleerlingen maken kennis met Sportcircuit Hoogkarspel

Basisschoolleerlingen maken kennis met Sportcircuit Hoogkarspel

Op de ijsbaan van Hoogkarspel zijn 2 en 9 juni twee sportdagen georganiseerd voor kinderen van groep 5 t/m 8 van omliggende scholen. Doel van deze dagen was kennismaken met het nieuwe Sportcircuit en samen sporten. En dat bleek een schot in de roos. Het waren succesvolle, sportieve dagen die in de toekomst zeker een vervolg moeten krijgen.

Ontstaan Sportcircuit

De ijsbaan in Hoogkarspel werd voorheen alleen in de winter gebruikt. Hartstikke zonde en met deze gedachte is het Sportcircuit ontstaan. Rianne Appel, een van de drijvende krachten voor deze sportdagen vanuit Brede School de Paraplu: ‘Door een uitstekende samenwerking tussen de IJsclub en de gemeente Drechterland is er nu een prachtig sportcomplex ontstaan: het Sportcircuit Hoogkarspel. Dit kan nu het hele jaar gebruikt worden vanwege de openbare toegankelijkheid’.

Team Sportservice heeft met Linda Broersen een eerste aanzet gegeven voor het organiseren van de sportdagen. Vooral om het sportcircuit bekendheid te geven en kinderen te motiveren om vaker buiten te spelen. Daarnaast heeft Gerrit Besseling de nodige uren in de voorbereiding gestoken om alle kinderen goed in te delen bij de sport van hun voorkeur.

Professionele begeleiding

De clinics werden uitstekend en veilig georganiseerd door professionele sportdocenten. Zij gaven o.a. uitleg hoe het sportcircuit gebruikt moest worden. Gerenommeerd hardloop- en wielertrainer Ton Gobes was een van de professionals: ‘Ik vond het gewéldig om zo samen te werken met de kids. En ik heb het gevoel dat alle kinderen echt hebben genoten van alle onderdelen. Fijn dat we dit samen zo kunnen organiseren.’

Jaarlijks evenement

Rianne Appel: ‘Omdat het zo’n succes is geweest, willen we kijken of we er een jaarlijks terugkerend evenement van kunnen maken. Kinderen uit de omgeving leren zo het Sportcircuit goed kennen en kunnen er dan veel gebruik van maken. Na schooltijd, in vakanties, weekenden of vrije dagen lekker sporten en bewegen in de buitenlucht samen met vriendjes en vriendinnetjes.