HomeNieuwsBasisschooljeugd op skeelers

Basisschooljeugd op skeelers

De skeelerclinics/estafette voor ruim 650 midden- en bovenbouw leerlingen uit de gemeente Medemblik worden georganiseerd door Radbouw Inline-Skating in samenwerking met Team Sportservice.

Skaten is een gezonde lichaamsbeweging waarbij ook de balans heel belangrijk is. Een goede balans draagt bij aan een goede motoriek en helpt mentaal sterker te worden. Circa 80% van de basisschoolkinderen heeft thuis skates. Het is leuk om het skaten te leren en de skates op de goede wijze te leren gebruiken. Daarnaast is het leuk om de sport samen met leeftijdsgenoten te beoefenen. Vanuit de KNSB zijn alle kinderen verplicht tijdens de clinic en estafette een helm te dragen. Goede bescherming van het hoofd is erg belangrijk. Naast andere bescherming en skates zijn deze te leen tijdens de clinic.

Waar Radboud Inline-skating vorig jaar naar de scholen uit de gemeente Medemblik toe kwam, zijn zij dit jaar uitgenodigd op de skeelerbanen. Op dinsdag 3 juli gaan er zeven scholen naar de Sjoerd Huisman Piste in Wervershoof en op donderdag 5 juli komen er acht scholen naar de skeelerbaan in Medemblik. Voor sommige scholen is busvervoer geregeld, zodat zij ondanks de afstand evengoed deel kunnen nemen. De leerlingen krijgen eerst een korte clinic aangeboden. Dit omdat ze vorig jaar al de basisclinic hebben gehad, maar herhaling nooit verkeerd is. Na de opfris clinic gaan zij een soort estafette rijden, waarbij ze proberen om zoveel mogelijk rondjes te skeeleren met elkaar.

Tijdens de week van de clinics is ook voor het eerst in de geschiedenis het WK Inline-skaten in Nederland van 1 t/m 8 juli in Heerde en Arnhem. Voor dit toernooi zijn 6 leden van Radboud Inline-skating geselecteerd. Junioren: Bente Kerkhoff, Anna van de Bos, Janno Botman, Jordy van Workum. Senioren: Kay en Rick Schipper.