HomeNieuwsBasisschool Geert Holle wint Touwtje Spring Challenge 2022

Basisschool Geert Holle wint Touwtje Spring Challenge 2022

Basisschool Geert Holle uit Berkhout heeft vorige week een cheque ontvangen uit handen van Team Sportservice, omdat zij de winnaar zijn van de Touwtje Spring Challenge. Zij namen als school het leukste filmpje op onder leiding van vakleerkracht Falko de Graaf. De challenge werd georganiseerd tijdens de Nationale Buitenspeeldag 2022.

Touwtje Spring Challenge

Om meer aandacht te vragen voor buitenspelen is tijdens de Nationale Buitenspeeldag een Touwtje Spring Challenge georganiseerd. Het idee? Basisscholen uit West-Friesland zijn gevraagd om met de klassen touwtje te springen en hier een filmpje van de te maken. De school met het leukste, origineelste of grappigste filmpje ontvangt vanuit Team Sportservice 3 maanden lang een beweegtas waar zij gebruik van kunnen maken.

Buurtsportcoach van Sportraad Koggenland Wouter Snoek: ‘Met deze challenge willen wij iedereen laten zien dat je niet veel nodig hebt om (buiten) te spelen. In dit geval is het alleen een springtouw. Een beetje creativiteit en je bent uren zoet.’

Uitreiking

Dinsdag 12 juli is de cheque, onder toeziend oog van groep 3 t/m 8, door Wouter Snoek uitgereikt aan Falko de Graaf. Falko de Graaf: ‘Leuk dat we hebben gewonnen! De leerlingen zijn vooral erg trots op het filmpje wat gemaakt is. We kijken uit naar het gebruik van de beweegtas.’ In het filmpje is o.a. te zien hoe groepjes samen springen en een van de leerlingen maakt zelfs een salto.

Beweegtas

De beweegtas die de school gewonnen heeft, bevat materialen om te gebruiken tijdens gymlessen of het buitenspelen. Op deze manier maken zowel leerlingen als vakleerkrachten kennis met materialen die zij nog niet kennen. Is zo’n beweegtas ook iets voor jouw school? Het is mogelijk om een abonnement bij Team Sportservice af te sluiten om materiaal te lenen. Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen via westfriesland@teamsportservice.nl of kijk op https://jouw.teamsportservice.nl/west-friesland/nieuws/sport-en-speluitleen/