HomeNieuwsAlle basisscholen in Medemblik blij met beweeghoek en schoolpleinkaarten map

Alle basisscholen in Medemblik blij met beweeghoek en schoolpleinkaarten map

Team Sportservice West-Friesland heeft in januari en februari alle basisscholen in de gemeente een beweeghoek en een map met schoolpleinspellen gratis aangeboden. Samen met gemeente Medemblik hebben zij een samenwerkingsverband, waarin ze het bewegen op en rond school willen bevorderen. Het doel is om de basisschoolleerlingen naast de lessen bewegingsonderwijs nog meer in beweging te krijgen. En dat lijkt te lukken!

Wat is de beweeghoek en schoolpleinkaarten map?
De beweeghoek is een product van Team Sportservice waarin onderbouwleerlingen dmv leskaarten op een speelse manier kunnen werken aan hun motoriek. Bij deze leskaarten hoort een mooie box vol met materialen die nodig zijn voor het uitvoeren van de opdrachten op de leskaarten. De scholen kunnen de beweeghoek op verschillende manieren inzetten, zoals een beweeghoek in de klas of als tussendoortje tijdens de lessen.

De map met schoolpleinkaarten, eveneens een product van Team Sportservice, is een map waar de hele school van kan profiteren. Deze map staat vol met leuke spellen die op het schoolplein kunnen worden gespeeld door de groepen 3 t/m 8.

 

Waarom meer bewegen op en rond school?

Op veel scholen wordt er regelmatig aandacht aan bewegen besteedt. Het onderwijsstelsel in Nederland geeft helaas niet de mogelijkheid om elke dag met de klas naar de gymzaal te gaan. Daarom is het belangrijk dat kinderen ook na schooltijd bewegen en zich verder kunnen ontwikkelen. Gemeente Medemblik is de samenwerking met Team Sportservice aan gegaan om de leerlingen meer te laten bewegen op het schoolplein en tussen de lessen door.

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar Team Sportservice West-Friesland, tel. 0229-287700 of mgroot@teamsportservice.nl