HomeNieuwsAfsluiting ‘Beweegmomentjes’ gemeente Medemblik

Afsluiting ‘Beweegmomentjes’ gemeente Medemblik

Nadat het project ‘Beweegmomentjes’ afgelopen september van start is gegaan in gemeente Medemblik, is het project in de afgelopen weken afgerond. De filmpjes, waarin een bewegingsconsulent van Sportservice West-Friesland allerlei korte spelvormen toonde voor in de klas, werden wekelijks verstuurd naar de deelnemende basisscholen. Doel hiervan was om het concentratie- en energieniveau van de leerlingen weer een boost te geven, om vervolgens weer volledig geconcentreerd aan de reken-, taal- en spellingsopdrachten te kunnen werken.

Bewegen in het klaslokaalDe filmpjes zijn er tevens voor bedoeld om duidelijk te maken dat bewegen niet alleen op het schoolplein of de gymzaal kan, maar ook mogelijk is in het klaslokaal. Er worden dan ook spelvormen aangeboden welke makkelijk uitvoerbaar zijn in een kleinere ruimte, zonder veel materialen te gebruiken. Alleen, of met elkaar.

Maak een eigen beweegmomentjeVoor de deelnemende scholen werd een winactie georganiseerd, waarbij de klassen zelf hun creativiteit konden laten zien door een eigen beweegmomentje te maken. Groep 8 van basisschool De Schelp in Wervershoof won met hun filmpje ‘Sneeuwballengevecht’ een uur bowlen bij bowlingcentrum Medemblik.

Meer informatieMomenteel hebben alleen de deelnemende scholen uit de gemeente Medemblik nog de mogelijkheid om de filmpjes te bekijken, maar vanaf volgend schooljaar kan er hopelijk ook in andere gemeentes worden bewogen met de filmpjes.

Voor meer informatie of vragen over de beweegmomentjes kunt u contact opnemen met Wouter Snoek