HomeNieuwsAantal aanmeldingen JeugdSportPas opnieuw gestegen!

Aantal aanmeldingen JeugdSportPas opnieuw gestegen!

De voorjaarsperiode van de JeugdSportPas is per 2 maart 2012 van start gegaan met opnieuw een recordaantal aanmeldingen; in totaal 947 in West-Friesland! De JeugdSportPas vindt plaats in de gemeenten Enkhuizen, Koggenland, Opmeer, Medemblik (kern Andijk en Wervershoof) en wordt georganiseerd door Sportservice West-Friesland in samenwerking met basisscholen en lokale sportaanbieders.

Regio Koggenland, Opmeer, Andijk en Wervershoof De leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van de basisscholen uit de gemeenten Koggenland, Opmeer en Medemblik (kern Andijk en Wervershoof) hebben zich massaal ingeschreven voor de voorjaarsperiode van de JeugdSportPas. Uit deze regio kwamen 877 aanmeldingen. De kinderen kunnen vier kennismakingslessen van een sport volgen zonder direct lid te worden. Deze periode staan er 17 verschillende sporten op het rooster. Verreweg de meeste aanmeldingen zijn binnengekomen voor bowlen, namelijk 370 aanmeldingen! Mede dankzij goede samenwerking met bowlingvereniging Heerhugowaard hebben wij alle kinderen daar kunnen plaatsen. Naast het bowlen waren paardrijden, Bootcamp en fitness in trek, maar ook atletiek, kickboksen, hip-hop/streetdance, tennis en schaken zijn populair deze periode. Voor alle sporten zijn meer dan volle groepen en van een aantal sporten zijn zelfs extra groepen gemaakt. Slechts een handje vol kinderen kon niet geplaatst worden bij hun eerste sportkeuze.

EnkhuizenDe gemeente Enkhuizen kent haar eigen JeugdSportPas-periodes. In deze derde en laatste periode staat tennis op het programma, die door Enkhuizer Tennis Club (E.T.C.) verzorgt zal worden. Inmiddels zijn de introductielessen op de basisscholen, die tijdens de gymlessen gegeven zijn, voorbij. Voor de vier kennismakingslessen bij de tennisvereniging hebben bijna 70 kinderen zich aangemeld. Ook hier hebben we door de grote belangstelling extra groepen moeten creëren. De kennismakingslessen bij de tennisvereniging starten begin april. Goed om te zien hoe graag de kinderen mee willen doen aan het JeugdSportPas aanbod.

InformatieVoor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Nanda Timmerman, tel. 0229-28 77 05.