HomeNieuws5 vragen aan: Jan Burghout, bestuur WIK Hauwert

5 vragen aan: Jan Burghout, bestuur WIK Hauwert

Naam: Jan Burghout 

Vereniging: WIK Hauwert 

Functie: Interim Bestuurder (‘we hebben geen vaste functies in het bestuur’) 

Aantal leden: ongeveer 70 

 1. Hoe zijn jullie de afgelopen tijd omgegaan met de maatregelen op het gebied van Covid-19? 

  Grotendeels waren wij als binnensport gesloten. We hebben gekeken naar een verschuiving in de tijden, dit was op korte termijn vaak lastig. Buiten lessen is bijna onmogelijk voor onze sport, dus deze mogelijkheid viel weg. We hebben via mail en appgroepen contact onderhouden met onze leden. 

 2. Hoe is de samenwerking met andere partijen? 

  Er zijn oriënterende gesprekken geweest met betrekking tot het opleiden van nieuwe docenten (mogelijk vanuit sportakkoordgelden) en we hebben overleg gehad met andere gymverenigingen. We willen samen met een vereniging in een naastgelegen dorp kijken om dingen op te zetten om zo een breder aanbod te creëren voor de leden.

  ‘Je hoeft als bestuur niet zelf steeds het wiel uit te vinden’ 

 3. Welke aanvullende ondersteuning hebben jullie van Team Sportservice (TS) gehad? 

  Ik was op zoek naar de mogelijkheden en een vriend vertelde mij dat Team Sportservice wordt gesubsidieerd door de Westfriese gemeenten om de verenigingen te ondersteunen. Eerst heb ik toen telefonisch overleg gehad met Team Sportservice en daarin de mogelijke ondersteuning besproken. Ik werd ook gewezen op welke interessante overleggen er bijvoorbeeld al zijn met betrekking tot onze vereniging.

  We hebben als WIK Hauwert zijnde alle mogelijkheden inzichtelijk gekregen en weten nu waar eventuele kansen liggen. Er is meer mogelijk dan verwacht. We hoeven niet alles zelf opnieuw uit te vinden. Randzaken zijn bij ons geen prioriteit dus raken vaak ondergesneeuwd, het is goed dat we daar ondersteuning bij kunnen krijgen. 

 4. Wat zijn jullie plannen/wensen voor 2022? 

  We willen 1 á 2 extra sporten toevoegen aan ons aanbod (gericht op ouderen). De ideeën hiervoor moeten nog uitgewerkt worden. Ook willen we de vereniging bekender maken in het dorp en de regio. Hier wordt aan gewerkt door een eigen facebookpagina op te zetten. 

 5. Heb je nog een tip voor andere verenigingen? 

  Ja, die heb ik wel: ga het gesprek aan met andere verenigingen en kijk wat er allemaal mogelijk is en wie je daarvoor het beste kunt inschakelen. Ook de scholingen vanuit het Sportakkoord zijn interessant en de moeite om te volgen.