HomeNieuws5 vragen aan buurtsportcoach Paul Molenaar

5 vragen aan buurtsportcoach Paul Molenaar

Deze keer 5 vragen aan onze buurtsportcoach Paul Molenaar van gemeente Drechterland. Daarnaast is hij ook projectcoördinator voor West-Friesland.

1. Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Paul Molenaar nog net geen 60 jaar en woon in Oosterblokker/Drechterland. Ik ben buurtsportcoach voor Drechterland, 2 dagen per week  en projectcoördinator voor 1 dag in de week voor West-Friesland. Ik heb jarenlang tafeltennistrainingen verzorgd naast mijn werk, maar sinds kort overgedragen aan jongere trainers.
Ik heb verschillende hobby’s: badminton, tafeltennis, wandelen, tekenen, lezen, Makkelijke Moestuin en dat in willekeurige volgorde.

2. Wat houdt jouw functie in?

Ik werk sinds januari dit jaar voor Team Sportservice en een van mijn werkzaamheden is contact leggen en onderhouden met sportverenigingen uit Drechterland. Voor de komende tijd zoek ik verenigingen die aanbod hebben of willen opzetten voor de oudere inwoners. Ook ben ik zeer geïnteresseerd in verenigingen die onderling samen willen werken om nog meer te kunnen betekenen voor de inwoners van Drechterland. Andere werkzaamheden zijn voor het project ‘’Doortrappen’’, een landelijk initiatief dat vooral gaat over veilig fietsen en daardoor langer blijven fietsen, gericht op de oudere fietsers.

3. Wat kunnen verenigingen aan jou hebben?

Ik kan verenigingen op maat adviseren. Dat kan bijvoorbeeld gaan over bestuur, commissies, ledenwerving, trainersbegeleiding, zichtbaarheid van de vereniging, maar ook over ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Dit laatste kan met subsidies vanuit de gemeente Drechterland, vanuit het lokale Sportakkoord. Bij Team Sportservice is veel expertise, indien nodig kan ik bij mijn collega’s terecht.

4. Heb je een leuk praktijkvoorbeeld voor verenigingen?

Een mooi voorbeeld is een vereniging die nu wekelijks aanbod heeft met voetbal voor kinderen uit de Oekraïne. Door ook de samenwerking op te zoeken met andere gemeentes en verenigingen ligt er nu een mooi aanbod, ondersteunt met subsidie vanuit het Sportakkoord Drechterland.

5. Ambities voor binnen de gemeente, wat wil je bereiken de komende tijd.

Het platvorm Noord-Holland Actief is een website waar elke vereniging haar aanbod op kan zetten. Eenmalig voor een proefles bijvoorbeeld, of voor aanbod van een cursus van een aantal weken. Afhankelijk wat de vereniging wil. Het zou mooi zijn wanneer alle verenigingen hier hun aanbod op zetten, zodat alle inwoners van Drechterland heel makkelijk kunnen zien welke sporten er zijn, waar ze mee kunnen doen en proeflessen kunnen doen. Dit kan voor alle doelgroepen, kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, aangepast sporten, nieuwe inwoners, enz. Kijk op de website, en zet je aanbod erbij! https://www.noordhollandactief.nl/

Kan Paul iets voor jou betekenen? Neem dan contact met haar op via pmolenaar@teamsportservice.nl of 06 – 83538259