HomeNieuws15 jaar Aangepast Sporten in West-friesland

15 jaar Aangepast Sporten in West-friesland

Op donderdag 13 november, tijdens de week van de Chronisch Zieken, viert Sportservice West-Friesland het 15 jarig Samenwerkingsverband Aangepast Sporten. Vanaf 14.30 uur is iedereen welkom om dit feestje bij te wonen in Sport- en Welnesscentrum De Bloesem, Conferencelaan 19 in Wognum.

15 jaar Aangepast Sporten
In 1999 is er een start gemaakt met het in kaart brengen van het aangepast sporten in de regio West-Friesland om zo mensen met verschillende beperkingen door te kunnen verwijzen naar een beweegactiviteit zo dicht mogelijk in de buurt. In al die jaren daarna is het ook gelukt om meer beweegactiviteiten te creëren bij sportverenigingen in de buurt. Het is niet makkelijk om teamsporten zoals rolstoelbasketbal of zitvolleybal in de buurt te creëren. Daarom is het aangepast sporten regionaal georganiseerd en werkt de regiomedewerker aangepast sporten veel samen met consulenten in heel Noord-Holland.
Door het samenwerkingsverband met de zeven gemeenten in West-Friesland is het mogelijk om een regiomedewerker aan het werk te hebben die zich richt op het aangepast sporten. Zowel voor de individuele sporter als voor verenigingen.

Programma

Het 15 jarig bestaan van dit samenwerkingsverband tussen de zeven gemeenten mag dus ook een klein beetje gevierd worden. Dit wordt gedaan tijdens de week van de Chronisch Zieken. Mensen met een chronische aandoening zijn van harte welkom om aanwezig te zijn en mee te doen aan de workshop Tai Chi Tao.

Aanmelden
Wilt u aanwezig zijn bij dit jubileum dan kunt u zich aanmelden voor 7 november. Dit kan bij de regiomedewerker Aangepast Sporten, Ageeth Bakker. Tel: 0229-28 77 02 of via e-mail