HomeVoor jouKinderen 4 tot 12 jaar

Kinderen 4 tot 12 jaar

Kinderen zijn van nature dol op bewegen. Toch neemt bewegingsarmoede en overgewicht bij kinderen toe. Niet alle kinderen vinden makkelijk de weg naar een sportvereniging. Team Sportservice Lopik vindt het belangrijk dat alle kinderen op een laagdrempelige manier kunnen sporten en bewegen in hun eigen wijk. Natuurlijk omdat het belangrijk is voor hun gezondheid, maar ook omdat ze er meer zelfvertrouwen van krijgen en ze hun motorische vaardigheden optimaal kunnen ontwikkelen. Bovendien is het gewoon leuk om samen met vriendjes in beweging te zijn! Daarom organiseren de buurtsportcoaches van Team Sportservice Lopik verschillende projecten en (buurt)activiteiten voor de jeugd in Lopik. Hierbij werken zij zoveel mogelijk samen met partners uit de wijk, zoals sportaanbieders, scholen, bso’s en welzijnsorganisaties.

Benieuwd naar onze projecten en activiteiten voor kinderen? Klik in het menu rechts op één van de projecten of bekijk onze agenda.

Team sportservice Lopik vindt het belangrijk dat ieder kind kan sporten. Ook wanneer er thuis te weinig geld is. Daarom kunnen kinderen vanaf vier jaar in Lopik gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, dat het lesgeld en eventueel een sportuitrusting betaalt voor kinderen uit gezinnen met een klein inkomen.