HomeZomerboost is niet meer weg te denken!

Zomerboost is niet meer weg te denken!

Een zomer vol sportieve activiteiten op de sportvelden, banen, zwembaden en in de openbare ruimte. Met aanbod voor iedereen: jong en oud, lid of (nog) geen lid. Dit is het doel van de Zomerboost-campagne. Op deze manier kunnen leden extra sporten of bewegen, niet-leden kennismaken met de aanbieder en laten aanbieders zien waar ze echt goed in zijn. Dit zorgt voor ledenbinding én ledenwerving!

Het afgelopen jaar hoorden wij regelmatig ‘Als Zomerboost weer is deze zomer dan doen wij weer mee!’. Zomerboost is een succes geworden door de inzet van veel sportaanbieders. Hun activiteiten zorgden onder andere voor een goede sfeer en meer betrokkenheid. De ondersteuning in de vorm van webinars, grootschalige communicatie en uitvoeringsbudget vanuit het sportakkoord maakten de activiteiten net iets drukker, beter of leuker! We hebben de complimenten en de feedback ter harte genomen en het concept van Zomerboost op een aantal punten verbeterd. Lees onderstaande dus goed door, ook als je de opzet al kent van voorgaande jaren.

Aanvragen budget
Het is mogelijk om budget aan te vragen voor Zomerboost-activiteiten. Deze financiële ondersteuning is mogelijk gemaakt door het lokale sportakkoord uit Heemskerk of Castricum. Hier vind je het aanvraagformulier.

Voorwaarden budget

  • Het aanbod vindt plaats in juni, juli, augustus of september 2024.
  • Bij iedere activiteit wordt er geprobeerd nieuwe leden te werven en bestaande leden te behouden
  • Alle activiteiten worden geplaatst onder ZOMERBOOST op het platform Noord-Holland Actief
  • De activiteiten vallen in 1 van de 3 categorieën:
    1. Activiteiten om het seizoen af te sluiten.
    2. Activiteiten om het seizoen af te trappen.
    3. Activiteiten om in de zomer te kunnen blijven sporten/bewegen. Deze categorie gaat om een reeks; bijvoorbeeld wekelijkse open trainingsavonden

– De organisatie streeft naar minimaal 25 deelnemers aan de activiteit(en) in één categorie.
– Aanbieders kunnen voor activiteit(en) die zij organiseren per categorie eenmalig 250 euro ontvangen.
– Per sportaanbieder is in totaal maximaal 750 euro budget aan te vragen. Er worden dan activiteiten georganiseerd in categorie 1, 2 én 3.
– De bedragen zijn inclusief BTW.
– Aanvragen voor budget dienen voor één augustus te worden ingediend.
– Aanvragen die na één augustus  zijn ingediend worden niet meer in behandeling genomen.
– Het evaluatie-formulier wordt vóór 15 oktober ingediend.

Promotie
Als sportaanbieder heb je een groot netwerk dat je kunt gebruiken voor de promotie van activiteiten voor zowel leden als niet-leden. Het social media stappenplan voor verenigingen helpt om het hele jaar door optimaal gebruik te maken van social media.
Om juist nu extra aandacht te vragen voor jouw Zomerboost-activiteit(en) hebben wij Zomerboost downloads opgesteld. Hieronder vind je onder andere het Zomerboost-logo, voorbeeldteksten voor de website en posters waarin je informatie over jouw eigen activiteit kunt plaatsen. Maak je gebruik van het online designplatform Canva? Klik dan hier voor een A4-sjabloon in Canva voor een document/poster.
Logo Zomerboost
Logo Zomerboost – transparant
Social media posts
Bericht naar leden
Poster
Poster – voorbeeld

Team Sportservice zorgt voor brede promotie in Heemskerk en Castricum. Wij verwijzen hierbij naar het platform Noord-Holland Actief. Via dit platform kunnen inwoners zich aanmelden voor een activiteit. Zorg er dus voor dat jouw activiteit(en) hier vermeld staan. Inclusief wervende tekst en handige informatie.
In deze handleiding lees je hoe je dit doet. Let er op dat je bij ‘Categorie’ Zomerboost aanvinkt! En dus niet ‘Project’ zoals in de handleiding staat.

Super handig: de Nationale Sportweek valt ook in de periode van Zomerboost. De Nationale sportweek is dit jaar van 20 t/m 29 september. Ook het doel van die week is om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om te sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier. Maak gebruik van de landelijke aandacht voor sport en bewegen in deze periode. Je kunt activiteiten tijdens de Nationale Sportweek (zoals clinics of open dagen) ook aanmelden als Zomerboost activiteit en hier budget voor aanvragen!

In het kort

Stap 1: Bedenk een zomerboost-activiteit. Inspiratie of hulp nodig? Neem contact op met Bart

Stap 2: Meld jouw activiteit aan op het platform Noord-Holland Actief.

Stap 3: Vraag (waar nodig) budget aan voor de uitvoering van de activiteit.

Stap 4: Promoot jouw activiteit in jouw netwerk met behulp van de Zomerboost-downloads. Team Sportservice zorgt voor promotie in Heemskerk en Castricum.

Stap 5: Maak er een onvergetelijke activiteit van en zorg dat echt iedereen zich welkom voelt!

Stap 6: Vul het evaluatie-formulier in.


Meer informatie?
Heb je vragen? Neem dan contact op met Bart