HomeNieuwsWandelroutes – deel 4: Startpunt Uiterdam (Akersloot)

Wandelroutes – deel 4: Startpunt Uiterdam (Akersloot)

Het is vandaag prachtig weer om te wandelen. We hebben gekozen voor een wandelroute in Akersloot. Wist jij dat Akersloot zijn ontstaan dankt aan de gunstige ligging op een strandwal? De wandelroute loopt over het uiterste puntje van deze strandwal en vertrekt vanaf Startpunt Uiterdam. Dit startpunt ligt bij het pontje van Akersloot!

Wij hebben de paarse route van 2,6 km gelopen. Echt een wandeling door Noord-Hollands polderlandlandschap; onderweg zie je molens, polder en boerderijen. Het grootste gedeelte van de route gaat over rustige wegen en een deel gaat over het gras. Kinderen zullen deze wandeling erg leuk vinden, vooral omdat je onderweg veel boerderij-dieren tegen komt! Heb je een kinderwagen mee? Dan raden we je aan een andere route te lopen, bijvoorbeeld de oranje route vanaf hetzelfde startpunt. Je kunt de twee routes ook mooi combineren als je een langere wandeling wilt maken.

We hebben eerder uitgelegd hoe je weet waar de routes van het Wandelnetwerk lopen. Hier kun je dat terug lezen. Hier kun je vinden welke routes wij nog meer gewandeld hebben in de gemeenten Heemskerk en Castricum.