HomeNieuwsWandelroutes – deel 1: Startpunt Heemskerk Centrum

Wandelroutes – deel 1: Startpunt Heemskerk Centrum

Wandelen. Voor veel mensen dé manier om in deze tijd in beweging te blijven. Ook de komende weken zal dit onze manier van beweging blijven. Waar we vol enthousiasme de eerste wandeling in de buurt liepen, is de nieuwigheid er nu wel een beetje van af. De hoogste tijd voor de volgende stap: het wandelen van een uitgezette route!

Door een andere route te wandelen, word je bijna toerist in eigen dorp. Je (her)ontdekt de natuur en komt op nieuwe plekken. Wist jij dat er veel wandelroutes uitgezet zijn in deze omgeving? Het werkt heel gemakkelijk:

 1. Zoek je startpunt
 2. Kies een route
 3. Trek je wandelschoenen aan
 4. Ga naar het gekozen startpunt
 5. Volg de pijlen en geniet van de wandeling    

 

Hoewel het gemakkelijk werkt, helpen we je toch graag op weg. Dit doen we door jullie te laten zien hoe wij een wandeling uit kiezen.

 1. Zoek je startpunt
  Ga naar https://www.wandelnetwerknoordholland.nl/startpunten. Wij willen deze keer graag in Heemskerk wandelen, dus zoeken hier een startpunt. Uit de zes startpunten in Heemskerk die genoemd worden kiezen wij ‘Startpunt Heemskerk Centrum’. Startpunten zijn goed bereikbaar. Op ieder startpunt staat een informatiebord, waarop de wandelroutes in de directe omgeving staan.
 2. Kies een route
  We zien dat er vanaf dit startpunt drie routes mogelijk zijn (oranje – 8,4 km, paars – 5,8 km en groen 9,6 km). We zien een kaart van startpunt Heemskerk Centrum met de drie routes. Deze kaart vind je ook op het informatiebord bij het startpunt. Daarnaast kunnen we per route een korte beschrijving lezen als we daar op klikken. Wij kiezen voor de paarse route van 5,8 km langs kasteel Marquette.   
 3. Trek je wandelschoenen aan
  We hebben onze schoenen aan en nemen een flesje water en een stuk fruit mee voor onderweg.
 4. Ga naar het gekozen startpunt
  Het informatiebord van het startpunt is duidelijk te zien.
 5. Volg de pijlen en geniet van de wandeling
  Deze routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met gekleurde pijlen (in ons geval paarse pijlen).

  De komende weken gaan we ook vanaf andere startpunten in Heemskerk en Castricum wandelen! Deze wandelingen delen wij ook met jullie! Loop je zelf een mooie wandeling die wij niet mogen missen? Laat het ons weten via de mail.

  Klik hier om meer te lezen over de andere wandelroutes die wij gelopen hebben.