HomeNieuwsWandelroutes – deel 2: Startpunt Castricum (Station)

Wandelroutes – deel 2: Startpunt Castricum (Station)

Deze keer zijn wij gaan wandelen in Castricum. In de gemeente Castricum zijn de duinen een ideale plek om te wandelen. Er zijn verschillende routes aangegeven in het Noordhollands Duinreservaat. Wist je al dat deze routes ook te vinden zijn op de website en de borden bij de startpunten van Wandelnetwerk Noord-Holland?

Onze wandeling vertrekt vanaf Startpunt Castricum (Station). Het startpunt is bij de groene zuil (Toeristisch Overstap Punt) achter het station. In ons vorige bericht hebben we laten zien hoe je weet welke routes van het Wandelnetwerk vanaf een startpunt vertrekken. Dit zijn de gekleurde lijnen op de wandelkaart, in dit geval paars, blauw, oranje, groen en geel. Deze routes staan aangegeven door gekleurde  pijlen.

Omdat wij deze keer door de duinen willen wandelen, kijken we naar de routes die op de kaart zijn aangegeven door middel van gekleurde stippen. Dit zijn de routes van PWN. We lopen een klein stukje, en kunnen dan kiezen uit de groene, oranje en rode route. Deze routes zijn in één richting met gekleurde driehoekige pijlen aangegeven. Wij kiezen voor de groene route (Rondje Bosreservaat). Een goede locatie voor een pauze onderweg is Johanna’s Hof. De kiosk is open voor een heerlijke warme chocolademelk met slagroom en op woensdag, zaterdag en zondag is er zelfs een foodtruck! Hier is ook Startpunt Johanna’s Hof; je kunt hier dus ook goed beginnen met het wandelen van deze (of andere) route(s).

    Om het Noordhollands Duinreservaat te kunnen bezoeken heeft u een PWN-duinkaart nodig. Klik hier voor meer informatie. Honden zijn toegestaan, maar altijd aangelijnd.

    Deze periode wandelen wij vanaf verschillende startpunten in Heemskerk en Castricum. Deze wandelingen delen wij natuurlijk met jullie! Loop je zelf een mooie wandeling die wij niet mogen missen? Laat het ons weten via de mail.

    Klik hier om meer te lezen over de andere wandelroutes die wij gelopen hebben.