HomeNieuwsFitheidstest Heemstede 65-75 jaar

Fitheidstest Heemstede 65-75 jaar

De gemeente Heemstede nodigt in samenwerking met Team Sportservice Heemstede inwoners van 65 tot en met 75 jaar uit om deel te nemen aan de fitheidstest op zaterdag 7 maart 2020. De gemeente Heemstede helpt inwoners om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen en deel te nemen aan de maatschappij. Voldoende beweging draagt hieraan bij. Met genoeg beweging voelt u zich langer gezond en fit.

 

Bent u benieuwd naar uw fitheid en wilt u in contact komen met mensen uit uw buurt?
Wilt u met een nieuwe of andere beweegactiviteit beginnen? Meld u dan nu aan! Deel het met uw partner, broer of buurvrouw en laat hen zich ook inschrijven.

Fitheidstest

De fitheidstest meet in 1,5 uur uw fitheid. De test bestaat uit verschillende onderdelen, die onder meer knijpkracht, lenigheid, reactiesnelheid en uithoudingsvermogen meten. Deze metingen worden aangevuld met meting van bloeddruk, lengte en gewicht. Een beweegcoach bespreekt met u de resultaten en voorziet u (indien gewenst) van advies over het sporten en bewegen. Daarnaast zijn er diverse sportaanbieders aanwezig met wie u in gesprek kunt gaan over hun beweegaanbod. Bij de test is een arts aanwezig.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden. Bent u niet in de gelegenheid om deel te nemen, dan hoeft u ons dit niet te laten weten. De kosten voor deelname zijn € 5,-. U kunt zich tot en met 27 februari 2020 aanmelden. Heeft u nog vragen of twijfelt u, neem dan contact op met Lisette van Dee van Team Sportservice Heemstede , 023 –  205 5509.

De fitheidstest vindt plaats in Sportplaza Groenendaal in de sporthal: Sportparklaan 16, 2103 VT Heemstede. Als u zich heeft opgegeven voor deze fitheidstest, ontvangt u per e-mail een bevestiging, een week voorafgaand aan de fitheidstest (uiterlijk maandag 2 maart) ontvangt u een e-mail met de tijd waarop u verwacht wordt.

Uit onderzoek blijkt dat met het ouder worden, het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt. Ook mensen met een chronische aandoening kunnen meedoen aan deze jaarlijkse fitheidstest.

Informatie over de testonderdelen