HomeMove Mates

Move Mates

Pauzes worden weer leuk voor ieder kind! Move Mates stimuleert kinderen om in beweging te komen en doet dit door leerlingen uit groep 7 op te leiden tot speelpleincoaches. Deze leerlingen bedenken en begeleiden activiteiten en kunnen daarbij speelpleinkaarten gebruiken. Door meer beweegmogelijkheden, structuur en regels op het schoolplein ontstaan er minder conflicten. De speelpleincoaches krijgen meer zelfvertrouwen en ontwikkelen zich op sociaal gebied.

Ook weer leuke pauzes voor ieder kind?

Niemand meer buitenspel! Binnen Move Mates worden kinderen opgeleid tot speelpleincoach. Veel scholen hebben de wens om ook op het schoolplein bewegen te stimuleren en hebben daarvoor niet de juiste mensen in huis. Tegelijkertijd hebben ze te kampen met conflicten in de pauze. Met Move Mates zijn beide problemen verleden tijd. Leerlingen uit groep 7 bedenken en begeleiden beweegactiviteiten. Hiervoor kunnen ze speciale speelpleinkaarten gebruiken. Er ontstaat nieuwe interactie tussen jong en oud, waarbij niemand meer buitenspel hoeft te staan.

Voorwaarden voor deelname

De school zorgt voor:

  • Een contactpersoon/coördinator.
  • Beschikbare tijd voor het opleiden van de leerlingen van groep 7.
  • Behandeling van de speelpleinkaarten tijdens de gymles.
  • Een financiële bijdrage
  • Een bijdrage aan de evaluatie.

Extra informatie

Neem contact op met één van onze opleiders: Meriam Groot, Linda van de Berg, Fleur de Wit en Christopher Manuputty. Of klik hier voor meer informatie.