HomeNieuwsVeilig thuis blijven wonen dankzij cursus ‘In Balans’ gemeente Medemblik

Veilig thuis blijven wonen dankzij cursus ‘In Balans’ gemeente Medemblik

Zo lang mogelijk gezond en zelfstandig thuis blijven wonen. Dat wilt u toch ook? Tijdens het ouder worden neemt het risico om te vallen toe. Ook in uw eigen woning. Gelukkig is dit vaak te voorkomen. Daarom worden in september en oktober informatiebijeenkomsten georganiseerd door Team Sportservice en de brandweer over de cursus valpreventie ‘In Balans’. Deze cursus is speciaal voor 65-plussers uit Medemblik stad, Opperdoes, Abbekerk, Twisk en Lambertschaag.  

In balans
De cursus ‘In Balans’ wordt gegeven door Team Sportservice en diverse partners. Het doel is om 65-plussers te helpen zo lang mogelijk zelfredzaam te zijn. De cursus bestaat uit een oefenprogramma van 13 lessen waarin diverse beweeg- en balansoefeningen worden getraind om in het dagelijks leven met meer zelfvertrouwen te bewegen. Tijdens de trainingen vindt er twee keer een meetmoment plaats zodat de deelnemers inzicht krijgen in hun vorderingen.

Informatiebijeenkomsten 

Door middel van informatiebijeenkomsten, gegeven door Team Sportservice en de brandweer, worden senioren op de hoogte gesteld van het aanbod van de cursus valpreventie ‘In Balans’. In 2025 worden de inwoners van andere dorpen in gemeente Medemblik uitgenodigd. Onderstaand het programma van de informatiebijeenkomsten: 

Maandag 30 september  14.30 – 16.30 uur  Dorpshuis Twisk, Twisk 
Dinsdag 8 oktober  10.00 – 12.00 uur  Ver. Gebouw St. Pieter, Medemblik 
Woensdag 2 oktober  13.30 – 15.30 uur  Dorpshuis Nieuwe Haven, Abbekerk 


 Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst en/of cursus? Neem dan voor 23 september contact op met Gabrielle de Jong via gdejong@teamsportservice.nl of bel 0229-287700