HomeGemeente Opmeer

Gemeente Opmeer

Doe Mee-fonds

De gemeente Opmeer heeft een Doe Mee-fonds. Met het Doe Mee-fonds komen sociale, sportieve en culturele activiteiten vanuit de bijzondere bijstand voor een vergoeding in aanmerking. Ook kosten van schoolactiviteiten worden vergoed. Het Doe Mee-fonds is een vorm van bijzondere bijstand. Heb je een inkomen tot 120% van het minimuminkomen en een bescheiden vermogen dan kun je daarvoor in aanmerking komen. Is jouw inkomen iets hoger dan kom je misschien voor een gedeelte van de bijdrage in aanmerking.

Stichting Samen

Stichting Samen is voor ieder kind en ouder ‘die aan de andere kant van het hek staan’.
Ook in de gemeente Opmeer zijn er mensen die om financiële redenen niet mee kunnen doen met sociale, culturele of sportieve activiteiten. Stichting Samen wil ervoor zorgen dat iedereen in de gemeente Opmeer kan deelnemen aan die activiteiten. Dat kunnen wij onder andere doen door gericht financiële ondersteuning te bieden.

Subsidie

Ben je een stichting, vereniging of een particulier? En wil je een activiteit organiseren op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn of iets voor een speciale doelgroep? En kun je het niet helemaal zelf betalen? Dan kun je bij gemeente Opmeer subsidie aanvragen. Dit is een bijdrage om deze activiteiten te kunnen doen.