HomeGemeente Enkhuizen

Gemeente Enkhuizen

Participatiefonds

Het Participatiefonds is niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm en een vermogen tot de bijstandsgrens kun je een tegemoetkoming aanvragen voor de kosten van de aanschaf van een identiteitsbewijs, sport en recreatie, kunst en cultuur, onderwijs en educatie en indirecte schoolkosten. Deze tegemoetkoming is jaarlijks maximaal € 100,- per huishouden plus € 150,- per gezinslid. Je bepaalt zelf waar je de tegemoetkoming voor aanvraagt: voor de sportclub van jouw kinderen, voor theaterbezoek, voor een schoolreisje enzovoort.

Sport en recreatie, kunst en cultuur

Is jouw kind lid van een sportvereniging? Of heeft hij of zij muziekles? Deze kosten komen in aanmerking voor een tegemoetkoming uit het Participatiefonds. Dat geldt niet alleen voor de contributie, maar bijvoorbeeld ook voor de sportkleding.

Zwemmen

De kosten voor zwemlessen voor diploma A voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 worden volledig vergoed via het Participatiefonds. Dat geldt ook voor de kosten van het zwemabonnement voor kinderen tot 18 jaar.

Meer informatie