HomeDoelgroepenCruijf coach

Cruijf coach

Mark Scheer gaat aan de slag als Cruijff coach op het Cruijff Court in Papendrecht en heeft als doel om sport en beweging te bevorderen binnen de lokale gemeenschap, vaak met de focus op kinderen en jongeren. Wat doet nou zo’n Cruijff coach?

Organiseren van Sportactiviteiten

De buurtsportcoach is verantwoordelijk voor het organiseren van verschillende sportactiviteiten op het Cruijff Court. Dit kunnen georganiseerde voetbaltoernooien, trainingssessies, of andere sport gerelateerde evenementen zijn.

Jeugdontwikkeling

De Cruijff coach richt zich vaak op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dit kan inhouden dat ze trainingen geven gericht op technische vaardigheden, teamspel en fair play.

Inclusiviteit bevorderen

Een belangrijk aspect van het werk van een Cruijffcoach is het bevorderen van inclusiviteit en het betrekken van diverse groepen in de gemeenschap bij sportactiviteiten. Hierbij kan gedacht worden aan het organiseren van activiteiten die toegankelijk zijn voor mensen van verschillende leeftijden en achtergronden.

Samenwerking met Scholen, verenigingen en Organisaties

De Cruijff coach werkt vaak samen met scholen, lokale sportverenigingen en andere organisaties om sport en beweging te integreren in het dagelijks leven van de gemeenschap.

Begeleiden van Vrij Spel

Naast georganiseerde activiteiten speelt vrij spel een belangrijke rol op een Cruijff Court. De Cruijff coach moedigt kinderen aan om vrij te spelen en creëert een veilige en ondersteunende omgeving waarin ze hun vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Betrokkenheid van de Gemeenschap bevorderen

De Cruijff coach werkt aan het vergroten van de betrokkenheid van de lokale gemeenschap bij het Cruijff Court. Dit kan onder meer betrekking hebben op het betrekken van ouders, buurtbewoners en lokale ondernemers bij de activiteiten op het veld.

Onderhoud en Veiligheid

Naast het organiseren van activiteiten, houdt de Cruijff coach ook toezicht op het onderhoud van het Cruijff Court en zorgt ervoor dat het een veilige en schone omgeving blijft voor alle gebruikers.

Bij eventuele vragen of kennismaking, neem gerust contact op!