HomeVitaliteitsakkoord Papendrecht

Vitaliteitsakkoord Papendrecht

Het Vitaliteitsakkoord van de gemeente Papendrecht is tot stand gekomen door een geweldige samenwerking van sportverenigingen, welzijnsorganisaties, onderwijs, gemeente en ondernemers. Het Vitaliteitsakkoord bestaat uit afspraken en acties op het gebied van sport, gezondheid & preventie, die naast de beoogde maatschappelijke ambities, de deelnemende partijen ook energie en resultaat opleveren. We willen met elkaar een beweging op gang brengen naar een Papendrecht waarin het voor inwoners gemakkelijker is om gezonde keuzes te maken en zo preventief te werken aan gezondheid en meer mensen met plezier te laten sporten en bewegen.

Om dit te kunnen realiseren richt het Vitaliteitsakkoord zich op vier speerpunten.

  1. Inclusieve samenleving.
  2. Stimulerende omgeving voor jeugd
  3. Vitaal ouder worden
  4. Maatschappelijke impact door samenwerking & verbinding.

Daarnaast is er ook ruimte voor andere gezondheid- en beweeginitiatieven.

Met het Vitaliteitsakkoord Papendrecht kan je als organisatie op twee manieren ondersteuning krijgen. Je kan voor jouw initiatief stimuleringsbudget aanvragen. Daarnaast kan je als sportaanbieder een beroep doen op één van de vele services. Denk bijvoorbeeld aan een cursus coachen vanuit pedagogisch perspectief of een begeleidingstraject voor ledenbehoud en -werving. Deze services zijn grotendeels kosteloos voor aanbieders die aangesloten zijn bij een bond van de NOC*NSF.

Ben je benieuwd welke service jouw sportclub op weg gaat helpen? Of heb je hulp nodig bij het aanvragen van stimuleringsbudget? Neem dan contact op met Marvin Straver.