HomeNieuwsWethouder De Ruijter wandelt mee met mantelzorgers Odensehuis Papendrecht

Wethouder De Ruijter wandelt mee met mantelzorgers Odensehuis Papendrecht

Een aantal weken geleden heeft het Odensehuis in samenwerking met Lopend Stilstaan een aanvraag ingediend bij de stuurgroep Vitaliteitsakkoord. De stuurgroep heeft welke is goedgekeurd door de stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord Papendrecht. In het kader daarvan wandelde wethouder Kees de Ruijter vandaag mee met de mantelzorgers van het Odensehuis.

Om 10 uur startte de ochtend met een kop koffie waarna de wandeling vanuit het Odensehuis van start ging. Tijdens de wandeling van een uur werden er fysieke en mindfulness oefeningen in relatie tot de taken van de mantelzorgers gedaan. Dit waren momenten om de mantelzorgers tot hun zelf te laten komen, in te laten zien wat ze kunnen doen om tot rust te komen, maar ook ervaringen met elkaar te delen.

Een van de mantelzorgers gaf aan: “Alleen ga ik niet wandelen, omdat dit niet kan met mijn partner. Nu mijn partner bij het Odensehuis door de vrijwilligers opgevangen wordt heb ik een moment voor mezelf om tot rust te komen, ontspanning te hebben, maar ook met lotgenoten te praten om verdriet er ervaringen te delen. Ik kan wel met familie en vrienden praten, maar met lotgenoten is toch anders, omdat je dezelfde ervaringen hebt”.

Na een wandeling van een uur kwam de wandelgroep in het Odensehuis terug om onder het genot van een kopje koffie bij te komen en de gesprekken voort te zetten.

Wethouder De Ruijter: “een hele mooie activiteit met bewegen, het voorkomen van eenzaamheid en gericht op preventie. Allemaal raakvlakken die in het Vitaliteitsakkoord staan. Het was goed om met de mantelzorgers in gesprek te gaan en te zien wat het wandelen hen oplevert”.

Elke vrijdag om 10 uur wandelen de mantelzorgers vanuit het Odensehuis. Heb je ook zo’n mooi idee wat nog ondersteuning van het Vitaliteitsakkoord nodig heeft? Neem contact op met Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht, de secretaris/aanjager van het Vitaliteitsakkoord, via mstraver@teamsportservice.nl of 06 – 48 22 16 52.