HomeNieuwsVitaliteitsakkoord Papendrecht goed vertegenwoordigd bij het Sportakkoord Festival

Vitaliteitsakkoord Papendrecht goed vertegenwoordigd bij het Sportakkoord Festival

Maandag 12 september vond in Zoetermeer het Sportakkoord Festival Zuid-Holland plaats. Iedereen die heeft meegeholpen aan de totstandkoming van een Sportakkoord in zijn of haar gemeente was hiervoor uitgenodigd. De zaal was gevuld met beleidsambtenaren, wethouders, lokale uitvoerders, leden van stuurgroepen, etc.

Tijdens de plenaire aftrap heeft Marvin (secretaris/aanjager van het Vitaliteitsakkoord Papendrecht) mogen vertellen waarom het in Papendrecht zo’n succes is. Dit kon niet beter dan aan de hand van een aantal voorbeelden. De projecten rondom Wandelgroep de Kooy en ondersteuning voor vv Papendrecht werden uitgebreid toegelicht. Voor de mantelzorgers van het Odensehuis werd een tipje van de sluier opgelicht. De diversiteit van de stuurgroep en de professionele aanjager/verbinder werden door Marvin als succesfactoren bestempeld. Freestyler Bailey de Regt deelde de ervaringen van zijn Frost project en uiteraard mocht hij aan het einde van zijn verhaal zijn skills aan het publiek tonen.

Rechts in het midden Marvin Straver en links daarvan Bailey de Regt

Na het plenaire gedeelte waren er stands waar goede voorbeelden van gemeentelijke sportakkoorden werden getoond. John van der Sluis (Lopend Stilstaan) en Herman Nieuwstraten van het Odensehuis deelden hun wandelproject met de mantelzorgers van het Odensehuis. Vele belangstelleden kwam langs de stand om het succesvolle verhaal te beluisteren. Ook Bailey kreeg veel aandacht met zijn Freestyle school en Frost projecten.

Een avond met veel aandacht voor wat er in de gemeente Papendrecht rondom het Vitaliteitsakkoord gebeurt. Aan het einde werd door André de Jeu, directeur van Vereniging Sport en Gemeenten, medegedeeld dat alle gemeenten ook in de komende jaren kunnen rekenen op de aanwezige gelden!