HomeNieuwsUitnodiging Sportcafé 27 maart

Uitnodiging Sportcafé 27 maart

Sport- en beweegaanbieders opgelet! Op woensdag 27 maart organiseren wij van 19.00 – 21.30 uur een Sportcafé. Om kennis te delen én krachten te bundelen zijn alle sport- en beweegaanbieders uit Alblasserdam en Papendrecht uitgenodigd. Tijdens de avond gaan we samen invulling geven aan de thema’s: “Sociaal Veilige Sport” en “Gezonde Sportomgeving”. Twee thema’s die een steeds belangrijkere rol spelen binnen de club. Onder leiding van experts gaan jullie in groepjes uiteen om over de deze thema’s te brainstormen, kennis uit te wisselen en good practices te delen. De focus ligt niet op het zenden van info, maar jullie gaan vooral zelf aan de slag. Doel van de avond: het krijgen van concrete handvatten waarmee je aan de slag kunt gaan. Locatie: Sportcentrum Papendrecht.

De twee thema’s

Sociaal Veilige Sport
Wij vinden het belangrijk dat iedereen met plezier in een veilige en verantwoorde omgeving kan sporten. Ongeacht leeftijd, geslacht, beperking en afkomst. Want iedereen heeft recht op een sociaal veilige (sport)omgeving! Om dit te garanderen is het hebben van actief beleid rondom sociale veiligheid belangrijk. Voorbeelden hiervan zijn: VOG voor vrijwilligers en het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon. Tijdens de avond gaan we samen nadenken over hoe we een social veilige sportomgeving (kunnen) creëren waar iedereen zich welkom voelt en er een lage drempel is om te sporten en bewegen.

Gezonde Sportomgeving
Sportclubs spelen een belangrijke rol in het stimuleren én activeren van een gezonde leefstijl. Hoe mooi zou het zijn als elke vereniging een prettige en gezonde plek is waar mensen graag komen, waar gezond gedrag de norm is en waar jongeren geen ongezond gedrag (aan)leren. Om dit bereiken heeft het NOC*NSF de volgende thema’s opgesteld: verantwoord omgaan met alcohol, het stimuleren van gezonde alternatieven en een rookvrije sportomgeving. Tijdens de avond gaan we samen met alle aanwezigen kijken hoe je hier op een verantwoorde en verstandige manier mee aan de slag kunt gaan.

Programma

18.00 – 19.00 uur: Inloop met eten (soep en broodje)
19.00 – 19.10 uur: Opening & voorstellen Team Sportservice
19.10 – 20.10 uur: Workshopronde 1 (brainstormen + kennis uitwisselen) | Sociaal Veilige Sport & Gezonde Sportomgeving
20.10 – 20.15 uur: Korte pauze
20.15 – 21.15 uur: Workshopronde 2 (brainstormen + kennis uitwisselen) | Sociaal Veilige Sport & Gezonde Sportomgeving
21.15 uur: Afsluiting & Netwerken + borrel

Meld je aan

Samen met de sport- en beweegaanbieders uit Alblasserdam gaan we er een mooie én inspirerende avond van maken. Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen.