HomeNieuwsSuccesvolle reanimatie en EHBO cursussen voor vrijwilligers in Papendrecht

Succesvolle reanimatie en EHBO cursussen voor vrijwilligers in Papendrecht

Je hoopt het nooit mee te maken! Maar veel vrijwilligers werken met een kwetsbare doelgroep waardoor het denkbaar is dat ze ooit te maken krijgen met een incident waarbij Reanimatie of EHBO moet worden toegepast. Janny Nijstad van het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht vertelt uit eigen ervaring: ‘Als er iets gebeurt, dan ben je blij dat je kunt herkennen wat er aan de hand is en weet hoe te handelen totdat professionele hulpverleners zijn gearriveerd’.

In Papendrecht wordt meedoen en omzien naar elkaar gestimuleerd. Met de inzet van vele vrijwilligers heeft Papendrecht een bloeiend verenigingsleven en goed voorzieningenniveau. Nijstad: ‘Als Vrijwilligerspunt vinden wij het belangrijk dat inwoners die zich inzetten als vrijwilliger en daarbij in aanraking komen met kwetsbare mensen, weten hoe te handelen bij een incident. Dit zal bevorderen dat iedereen, deelnemers en vrijwilligers, met een gerust en veilig gevoel kan deelnemen aan activiteiten’.

Op 9 en 16 mei hebben zeven vrijwilligers van het Odensehuis, de Voedselbank en Bij Bosshardt deelgenomen aan de Reanimatietraining die georganiseerd was door het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht en Volksuniversiteit. Op 27 juni was de eerste snelcursus EHBO in een reeks van vier cursussen in 2022. Tien vrijwilligers van o.a. Vluchtelingenwerk, De Nationale Zonnebloem, Bowlsclub Papendrecht en Sterk Papendrecht hebben hieraan deelgenomen. De volgende twee cursussen zijn gepland op 17 en 29 september en daarna volgt nog een cursus in oktober. Alleen voor de cursus in oktober is nog plaats. Ook volgen er nog een aantal reanimatietrainingen in het najaar.

Door een financiële bijdrage vanuit het Vitaliteitsakkoord Papendrecht kunnen wij deze trainingen meerdere malen aanbieden in 2022. Vrijwilligers kunnen kosteloos deelnemen.

Wil je graag deelnemen? Stuur dan een e-mail naar vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of bel 078 6154741

Heb je ook zo’n mooi idee wat aansluit bij het Vitaliteitakkoord en heb je daar nog ondersteuning bij nodig? Neem contact op met Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht via mstraver@teamsportservice.nl