HomeNieuwsPrimeur: 1e wandelgroep met kleine hondjes!

Primeur: 1e wandelgroep met kleine hondjes!

De stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord heeft de ambitie om van Papendrecht een wandelstad te maken. De gemeente geheel wandelgroep dekkend maken is hier een uitwerking van. Na binnengekomen behoefte om een wandelgroep met kleine hondjes te starten gaat er vanaf donderdag 20 april 2023 om 10.30 uur een wandelgroep van start. Vanaf het gemeentehuis wordt er wekelijks een uurtje gewandeld. De eerste wandelingen zullen onder begeleiding staan van een professional.

Dagelijks wandelen verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Daarnaast verbetert het de conditie van hart en bloedvaten. Wie veel wandelt, vergroot het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen. Dagelijks wandelen verlaagt het risico op diabetes type 2 met maar liefst 58 procent!

Wil jij vanaf donderdag 20 april mee wandelen?
De wandelingen starten om 10.30 uur bij de het gemeentehuis en duren een uur. Na de wandeling is er bij Frittella de mogelijkheid tot het nuttigen van een kopje koffie of thee. Als je mee wilt wandelen, laat dan een berichtje achter bij Joke van Kaam via joke.C@live.nl, bel 06 – 22 71 99 02 of kom gewoon naar het gemeentehuis.

Heb je ook een mooi idee wat aansluit bij het Vitaliteitsakkoord en heb je daar nog ondersteuning bij nodig? Neem contact op met Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht via mstraver@teamsportservice.nl.